Sorin Oprescu a negat, joi, la Realitatea TV, ca omul de afaceri liberal Dinu Patriciu i-ar finanta campania electorala. "Nu mi-a dat bani Patriciu, daca avea bani Patriciu pentru toti candidatii sunt convins ca isi facea o tara a lui. Punea seful sambelanilor, avea tarisoara lui', a spus Oprescu, citat de Agerpres.

Intr-o dezbatere cu candidatul liberal, Crin Antonescu, primarul Capitalei a sustinut ca fondurile sale de campanie provin din donatii ale simpatizantilor simpli.

"Romanii mi-au dat banii, oamenii obisnuiti, fara posibilitati financiare mari. N-o sa-i fac o vina lui Patriciu ca are bani", a mentionat Sorin Oprescu.

In ceea ce priveste dezbaterea anuntata de Institutul pentru Politici Publice - la care au fost invitati doar Traian Basescu, Mircea Geoana si Crin Antonescu - Oprescu i-a ironizat pe primii doi contracandidati. "Maine e pranzul zeilor, al celor doi zei de carton, Geoana si Basescu".

El i-a acuzat pe Basescu si Geoana ca ar urmari doar interesele unor grupuri restranse formate in jurul lor.

"Ei seamana leit. Unul are gasca cu doamna Udrea-Cocos si ceilalti, iar de partea cealalta Hrebenciuc, Vanghelie", a declarat Sorin Oprescu. El a afirmat ca s-a distantat inca din perioada in care era membru al PSD, din 2005-2006, de liderul partidului, Mircea Geoana.

Crin Antonescu: Basescu m-a sunat sa ma cheme la o dezbatere la B1 TV

Candidatul liberal, Crin Antonescu, a declarat, in aceeasi emisiune, ca presedintele Traian Basescu l-a sunat miercuri, dupa scandalul legat de schimbarea formatului emisiunii de la televiziunea publica, pentru a-i spune ca B1 TV vrea sa organizeze o dezbatere cu candidatii care nu s-au prezentat la TVR.

"I-am spus ca nu ma duc nici la acea dezbatere pentru ca ar exista riscul sa se interpreteze ca am facut o antanta, o coalitie. (...) Exclud orice colaborare cu Traian Basescu", a spus Antonescu.

Liderul liberal a reafirmat ca emisiunea de la TVR a fost anuntata dupa ce Alexandru Sassu, "la ordinul lui Hrebenciuc", a decis sa schimbe formatul.