Presedintele PSD Covasna si totodata candidat pentru Camera Deputatilor, Horia Grama, promite solemn alegatorilor ca, daca intra in Parlament, "va sta cu ochii ca pe butelie pe UDMR". Grama a declarat, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca va face tot posibilul sa impiedice punerea in practica a autonomiei pe criterii etnice, relateaza Agerpres.

Social-democratul Horia Grama candideaza pentru Camera Deputatilor in colegiul uninominal Intorsura Buzaului. "Pentru ca este adeptul respectului si tolerantei", Grama a declarat ca va sanctiona orice initiativa a UDMR "menita sa conduca la infaptuirea autonomiei pe criterii etnice ori care va leza identitatea nationala sau demnitatea romanilor".

"Romanii si maghiarii din tara ar trebui sa invete lectia de democratie data de americani, care au ales in fruntea natiunii un cetatean de culoare. Americanii au demonstrat ca nu conteaza culoarea, rasa sau etnia, ci competentele si calitatile fiecarui individ", a declarat Horia Grama.

Grama sustine ca, in spiritul acestei lectii, pe viitor, ar fi posibil ca un roman sa fie ales in fruntea Consiliului Judetean Covasna, chiar daca judetul este locuit preponderent de maghiari.