Parchetul General anunta oficial ca pe numele Monei Musca a inceput, pe 14 august, urmarirea penala pentru fals in declaratii, dupa decizia CNSAS potrivit careia a facut politie politica, anunta Mediafax.

Mona Musca este urmarita penal de Parchetul instantei supreme pentru ca a declarat in fals ca nu a facut politie politica, insa Consiliul National pentru Studierea Arhivelor a constatat contrariul, iar Curtea de Apel Bucuresti a validat votul acestuia.

Procurori ai Sectiei de Urmarire Penala si Criminalisticaau dispus, la data de 14 august, inceperea urmaririi penale fata de Musca Monica Octavia, sub aspectul savarsirii infractiunii de fals in declaratii, prevazuta de art. 292 din Codul Penal.

"Infractiunea retinuta consta in aceea ca, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei, a completat, la data de 23.03.2006, declaratia pe propria raspundere privind apartenenta sau neapartenenta ca agent ori colaborator al politiei politice comuniste, in sensul ca nu a fost agent sau colaborator al politiei politice, aceasta declaratie nefiind corespunzatoare adevarului si producand consecinte juridice pana in luna martie 2007, cand susnumitei i-a incetat calitatea de deputat in Parlamentul Romaniei", informeaza Ministerul Public.