Președintele partidului AUR, George Simion, a reacționat la declarațiile făcute de prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, în care afirmă faptul că politicianul român participă la „un efort de destabilizare a Republicii Moldova”. Simion spune că urăște „din străfundul sufletului hotarul de la Prut” și că Republica Moldova „nu este o țară, este un stat”.

Președintele AUR, George SimionFoto: Inquam Photos / George Călin

„Republica Moldova, în opinia mea, nu este o ţară, este un stat. Urăsc din străfundul sufletului meu hotarul de la Prut. Nu văd niciun argument pentru care al doilea stat românesc să continue să existe în altă componenţă decât în componenţa ţării mame. Cu siguranţă nu-mi doresc perpetuarea unei statalităţi moldoveneşti diferită de România. Eu iubesc România de la Nistru până la Tisa”, a spus George Simion marți, într-o conferinţă de presă.

„Nu ne dorim să mai existe Președinție, Guvern, Parlament acolo, la Chișinău”

Președintele partidului AUR spune că vrea o unire, iar asta, în ochii guvernanților din Republica Moldova, este văzută drept o destabilizare.

  • „Vă daţi seama că noi avem un plan de unire. Adică nu ne dorim să mai existe Preşedinţie, Guvern, Parlament acolo, la Chişinău, ci vrem să avem o singură ţară, cum am avut înainte ca doi criminali ai istoriei - Stalin şi Hitler - să ne despartă.
  • Cu siguranţă în ochii guvernanţilor din Republica Moldova asta e echivalent cu o destabilizare, dar ăsta sunt eu de mic, aşa m-au învătat bunicii că e corect”, a răspuns Simion.

În aceeași conferință de presă George Simion a mai spus și că „Basarabia e România”.

Declarațiile premierului Dorin Recean

Autoritățile de la Chișinău „au determinat” că liderul AUR George Simion „participă la un efort de destabilizare în Republica Moldova”, de unde și prelungirea interdicției de a intra în țară, a declarat premierul moldovean Dorin Recean, la Pro TV Chișinău.

„Instituțiile statului au determinat că George Simion face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova, și acest lucru i-am comunicat și premierului Ciolacu. Participă la un efort de destabilizare în Republica Moldova, doar atât. (…) Are interdicție și în Ucraina? Corect. (…) Este o decizie a instituțiilor (n.r. instituțiile de la Chișinău)… instituțiile au determinat acest factor de risc și corespunzător au luat decizia corespunzătoare”, a precizat premierul Recean, potrivit realitatea.md.

Citește și: