Bucurestenii care intentioneaza sa mearga la vot la alegerile locale prefera, in ordine: PD-L, PSD si PNL, potrivit unui studiu realizat de Asociatia pentru Transparenta si Libertate de Expresie, citat de Radio Romania Actualitati. Peste 60% dintre bucuresteni ar vota la alegerile locale candidatul PD-L, in timp ce 37,5% nu ar vota nici un candidat al acestui partid. Potrivit sondajului, candidatul PNL, indiferent care ar fi acesta, ar obtine peste 29% din voturi, iar 70% dintre cei intervievati nu ar vota vreun candidat liberal. Candidatul PSD ar obtine 38,5%, in timp ce 61,5% reprezinta proportia celor care nu ar vota nici o propunere social-democrata.

Din punct de vedere al nominalizarilor, Liviu Negoita de la PD-L este considerat cel mai potrivit pentru a fi primar general, in favoarea lui exprimandu-se aproape 31% dintre cei chestionati. Pe locurile urmatoare se afla Radu Berceanu - 18%, Razvan Murgeanu - 16,5% si Vasile Blaga - 11,2%. Actualul edil-sef, Adriean Videanu, este cotat, potrivit sondajului, cu 7,8% din preferinte.

  • 43,5% dintre bucuresteni considera ca treburile merg bine in Capitala, 42,6% ca merg intr-o directie gresita

Pe de alta parte, 43,5% dintre bucuresteni considera ca treburile Capitalei se indreapta intr-o directie corecta, si aproximativ tot atatia, 42,6%, cred ca orientarea este gresita, releva un sondaj realizat de Asociatia pentru Transparenta si Libertate de Expresie si citat de Radio Romania Actualitati.

Principalele nemultumiri, potrivit celor chestionati, se refera la coruptia din Primaria Generala, nepriceperea edilului-sef si incompetenta primarilor de sectoare. Studiul a fost realizat la comanda Ligii pentru Apararea Drepturilor si Libertatile Politice, pe un esantion de 900 de persoane, reprezentativ pentru populatia matura, cu domiciliul stabil in Bucuresti si are o marja de eroare de +/- 3,2%.