Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, acuza PD-L de demagogie in legatura cu taxa de prima inmatriculare. Marian Vanghelie a declarat, intr-o conferinta de presa, ca taxa, pe care a numit-o "Taxa galben-portocalie" ar fi fost initiata de democrata Sulfina Barbu, pe vremea cand aceasta era ministru al Mediului.

"Au fost la guvernare si au inventat aceasta taxa. Acum vor sa depuna o motiune simpla impotriva taxei - simpla demagogie", a sustinut Marian Vanghelie.

Primarul sectorului 5 l-a atacat si pe premierul Calin Popescu Tariceanu, spunand ca acesta a incercat sa rezolve problemele cu Uniunea Europeana, pe tema acestei taxe, schimbandu-i doar denumirea.

El a acuzat si faptul ca din cei 30 de milioane de lei vechi primiti prin programul "Rabla", o persoana care isi cumpara un autoturism Dacia Logan trebuia sa plateasca 480 de euro la taxa de prima inmatriculare.

"Taxa nu are nicio legatura cu mediul. Sunt pagubiti atat cetatenii, cat si producatorii autohtoni", este da parere Marian Vanghelie.

Liderul PSD Bucuresti cere ca taxa de prima inmatriculare sa fie una modica, iar banii sa ajunga direct la mediu, nu la bugetul de stat, ca in prezent.