Silvia Claudia Mihalcea, in varsta de 37 de ani, fost secretar general adjunct al Camerei Deputatilor, a fost aleasa, marti, in functia de secretar general al forului legislativ, in locul lui Cristian Panciu, care s-a pensionat. Potrivit Digi24, Mihalcea este cea la care Viorel Hrebenciuc s-a referit drept "fata lui" in stenogramele care apar in dosarul in care acesta este acuzat de trafic de influenta, alaturi de Dan Sova. Mihalcea este fostul director general al Oficiului National al Registrului Comertului si a lucrat timp de 10 ani la cabinetul lui Hrebenciuc.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputatilor, Silvia Mihalcea a lucrat la Parlament incepand cu anul 2000 (cand avea 21 de ani) pana in 2010, iar in perioada 2012-2016 a fost director general la Registrul Comertului. In martie anul trecut a devenit secretar general adjunct al Camerei Deputatilor.

In octombrie 2014, cand procurorii DNA incepeau urmarirea penala impotriva lui Viorel Hrebenciuc si a lui Dan Sova, apareau in presa stenograme ale unor discutii purtate de liderul PSD cu generalul Dumitru Iliescu, fost director al SPP. Intr-una din convorbiri, Hrebenciuc vorbea despre ¬fata lui¬ de la Registrul Comertului, fata care a fost 10 ani la cabinetul sau, scrie Digi24.

"La solicitarea lui Iliescu Dumitru, Hrebenciuc Viorel i-a promis acestuia ca va interveni pe langa Mihalcea Silvia Claudia, functionar in cadrul Oficiului National al Registrului Comertului, asupra careia a lasat sa se creada ca are influenta, pentru a o determina sa il ajute pe Iliescu Dumitru sa inregistreze in Registrul Comertului drepturile asupra S.C. Agentia Romana de Securitate S.R.L. In acest sens, Hrebenciuc Viorel a contactat-o la data de 13.08.2014 pe Mihalcea Silvia Claudia si i-a comunicat ca urmeaza sa se prezinte la ea, numita Lupu Mihaela, avocata lui Iliescu Dumitru, persoana ce vine din partea lui, astfel cum rezulta din urmatorul fragment:

Viorel Hrebenciuc: La Registru e fata mea.

Dumitru Iliescu: Cine?

Hrebenciuc: Silvia.

Iliescu: Nu stiam.

Hrebenciuc: Pai, nu a fost la cabinet la mine zece ani? E foarte buna. Va stie ea, nu trebuie sa o cunoasteti.

Iliescu: Dati-mi si mie numarul ei. Nu ma duc eu, trimit pe cineva (...)

Hrebenciuc: Nici Andreea nu raspunde. Ma suna ele. Cat stam noi de vorba, ma suna una din ele. Poate o fi plecata, se marita si ea acum. In sfarsit, ma suna ele.

Iliescu: Si am luat toate masurile necesare, am blocat tot peste tot, in fine. Sunt intr-o situatie destul de delicata, pentru ca, fiind in familie, mai cunoaste ...

Hrebenciuc: Ma suna Silvia. (Vorbeste la telefon: 'Ce faci, Silvia? Esti in vacanta, ce-i cu tine? Dar unde esti? Aaa, nu ai fost in concediu? Cand e nunta, Silvia? A, mai e timp. O sa te caute din partea mea... Pa, pa!...) Era la Asirom, telefonul era in geanta, ca la femei."