Alina Gorghiu a declarat luni ca il va propune pe Dacian Ciolos drept candidat al PNL pentru functia de prim-ministru in mandatul urmator. Aceasta a precizat ca premierul Ciolos a acceptat propunerea.

Alina GorghiuFoto: Agerpres

UPDATE Biroul Politic National al PNL a votat in unanimitate aceasta propunere.

"Dacian Ciolos va fi propunerea pe care azi o voi face colegilor mei", in cadrul Biroului Politic National, a spus Gorghiu, care a mentionat ca primul ministru nu se va inscrie in niciun partid politic, asa cum a promis.

Acest lucru "nu ne incurca, nu ne deranjeaza, ba impotriva", a spus Alina Gorghiu, care a subliniat ca "in statutul PNL nu exista niciun impediment in a desemna ca si candidat o persoana care nu e membra a PNL".

"Evident ca nu faceam aceasta propunere daca primul ministru nu si-ar fi dat acceptul", a adaugat sefa PNL, adaugand ca singura conditie a primului ministru a fost respectarea platformei pe care a lansat-o recent, Romania100.

Reamintim ca liderii PNL s-au intalnit cu premierul Dacian Ciolos la Guvern in jurul orei 11.45 pentru a discuta despre coordonarea programului de guvernare al liberalilor cu platforma lansata de Ciolos.

Delegatia PNL este formata din Alina Gorghiu, Ilie Bolojan - secretarul general si Gheorghe Falca - coordonatorul campaniei electorale, au precizat surse din PNL pentru Hotnews.ro.