Liderii PNL s-au intalnit cu premierul Dacian Ciolos la Guvern in jurul orei 11.45 pentru a discuta despre coordonarea programului de guvernare al liberalilor cu platforma lansata de Ciolos. Delegatia PNL este formata din Alina Gorghiu, Ilie Bolojan - secretarul general si Gheorghe Falca - coordonatorul campaniei electorale, au precizat surse din PNL pentru Hotnews.ro.

Alina Gorghiu si Dacian CiolosFoto: Agerpres

UPDATE Intalnirea s-a incheiat in jurul orei 12.40, potrivit Digi24.

Presedintele PNL Alina Gorghiu anuntase joi ca liberalii au decis sa amane "putin" convergenta cu 'Platforma Romania 100', dar ca vizeaza intr-un viitor apropiat o intrevedere cu premierul.

"Am decis astazi, din cauza listelor si discutiilor pe liste, sa amanam putin convergenta cu platforma. Vom merge la discutii intr-un viitor apropiat, sunt convinsa, in functie de agenda mea si agenda domnului Ciolos, pentru a putea discuta concret pe programul de guvernare al PNL cu prim-ministrul si, evident, despre platforma domniei sale", a declarat Gorghiu, intrebata daca PNL a luat vreo decizie in cadrul BPN privind pozitionarea fata de "Platforma Romania 100" prezentata de Dacian Ciolos si daca se are in vedere o discutie cu acesta, potrivit Agerpres.

Ea a spus ca o intalnire cu acesta inainte de depunerea listelor ar reprezenta un "argument puternic" ca formatiunea liberala nu este doar cea mai puternica platforma de sustinere a sa, dar si un partid reformat care indeplineste criteriile de integritate.

Gorghiu a precizat ca nu stie daca prim-ministrul vrea sau nu sa se inscrie intr-un partid.

Gorghiu considera ca nu este o problema daca Dacian Ciolos este propus premier si dupa alegeri, dar nu se va inscrie intr-un partid si nu va candida pentru Parlament.

"De ce ar fi o problema? Prim-ministrul este obligat sa aiba girul unei majoritati parlamentare. Prim-ministrul nu este obligat sa fie parlamentar. A, ca pana acum, in general, premierul venea din randurile parlamentarilor, da, dar nu e o conditie, e doar o obisnuinta in Romania", a aratat ea.