Aripa democrat-liberala din PNL se reuneste, sambata, la sediul central al partidului din Aleea Modrogan, pentru a analiza si a supune la vot o propunere de copresedinte in locul lui Vasile Blaga, care s-a restras in urma inceperii urmarii penale impotriva sa, in acest moment existand mai multe tabere inclusiv in interiorul fostului PDL, dar si o optiune a liberalilor, pentru pastrarea Alinei Gorghiu ca presedinte unic, pana dupa alegerile parlamentare, transmite News.ro.

Alina Gorghiu si Vasile Blaga (foto arhiva)Foto: PNL

Mai multi lideri ai fostului PDL au fost vehiculati in aceste zile ca potentiali inlocuitori ai lui Vasile Blaga: liderul de la Arad, Gheorghe Falca, prim-vicepresedintii Catalin Predoiu, Adriana Saftoiu si Gheorghe Flutur, dar si europarlamentarul Daniel Buda.

Un cuvant important il va avea Vasile Blaga, fostul lider al PDL, care a anuntat ca, desi ramane membru simplu in partid, doreste sa contribuie la pastrarea unitatii echipei liberale, afirma sursa citata.

Dupa anuntul lui Vasile Blaga ca demisioneaza de la conducerea PNL, democrat-liberalii din partid au inceput o cursa contra cronometru pentru gasirea inlocuitorului in fruntea partidului.

Acestia invoca articoul 160 din Statutul noului PNL, care prevede ca actuala conducere a partidului este bicefala si atrag atentia ca orice modificare a Statutului presupune convocarea Conventiei Nationale.

In plus, potrivit acestora, exista riscul ca orice modificare la Statut, in absenta inregistrarii la Tribunal, sa fie atacata, in campania electorala, devenind o vulnerabilitate pentru partid, la alegerile parlamentare.

Desi fostii lideri PDL au exclus varianta ca acest post de copresedinte PNL sa ramana vacant, varianta ca Alina Gorghiu sa fie imputernicita sa continue singura la conducerea partidului este sustinuta de liberali si promovata, prin declaratii publice, atat de vicepresedintele Eugen Nicolaescu cat si de liderul PNL Bucuresti, Cristian Busoi.

La intalnirea de sambata sunt asteptati principalii lideri din fostul PDL. In cursul serii, este programata si o discutie cu liderii organizatiilor judetene, care au fost convocati sa vina la Bucuresti pentru a-si prezenta punctul de vedere cu privire la situatia din partid.

Sambata este asteptata o decizie, cu atat mai mult cu cat in partid sunt deja voci care spun ca situatia copresedintiei partidului trebuie inchisa cat mai repede. Europarlamentarul Theodor Stolojan atragea atentia intr-o interventie la RFI ca liberalii trebuie sa desemneze foarte urgent al doilea copresedinte al partidului, precizand ca un presedinte unic ar crea tensiuni emotionale la nivelul formatiunii.