Victor Ponta l-a criticat marti pe presedintele Klaus Iohannis, pe care il acuza ca a raspuns cu intarziere la amenintarile lansate vineri seara de Vladimir Putin la adresa Romaniei.

Victor PontaFoto: AGERPRES

"Hai ca dupa 5 zile a ajuns si Iohannis la servici si a raspuns la declaratille lui Putin!!!

Sa ne rugam la Dumnezeu sa nu ne atace Rusia in weekend sau in iulie august cand e Comandantul nostru suprem in Florida!!!", a scris Ponta, pe contul lui de Facebook.

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat marti ca recentele declaratii din Rusia privind scutul antiracheta sunt "incorecte pe fond", adaugand ca ele nu pot sa ne intimideze".

Iohannis a mai spus ca "avem de-a face cu o Federatia Rusa mai activa, mai agresiva cu vecinii sai, care incalca normele de drept international", adugand ca "prin actiunile sale de militarizare a spatiului Marii Negre, inclusiv in Crimeea ilegal ocupata, Rusia a afectat grav echilibrul de securitate la Marea Neagra".

"Astazi ne confruntam cu un spectru mai larg de provocari, cu un complex de amenintari pe care nu le puteam anticipa cu cativa ani in urma", a spus seful statului, aratand ca "deşi nu suntem afectaţi în mod direct, nu putem fi impasibili la faptul că, prin anexarea Crimeii de către Rusia, Ucrainei, stat vecin României şi ţară cu vocaţie democratică şi pro-occidentală, îi este blocat accesul atât la incintele de stocare de gaze naturale, cât şi la resursele de hidrocarburi submarine din Marea Neagră".

Reamintim ca presedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri seara, la Atena, ca Romania si Polonia s-ar putea afla in raza de actiune a rachetelor rusesti, deoarece gazduiesc elemente ale scutului antiracheta american, pe care Moscova il considera o amenintare.

Citeste mai multe aici.