Mai multi lideri PSD din teritoriu au continuat sa solicite organizarea Congresului Extraordinar al Partidului in prima jumatate a lunii octombrie, adica mai devreme decat este in prezent stabilit - 16 noiembrie. Joi seara, liderul proaspat ales al filialei Bucuresti, Robert Negoita, a adoptat o rezolutie prin care va solicita acest lucru, pentru ca "Liviu Dragnea si conducerea sa capete legitimitate". Liviu Dragnea afirmase ca nu respinge ideea. Biroul Permanent National al PSD se reuneste marti, de la ora 11.00, in sedinta, cand urmeaza sa decida asupra datei.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

"Subiectul o sa il dezbatem marti la Biroul Permanent National. Am vorbit cu o parte si unii au argumente serioase. O sa am mai multe discutii cu colegii din tara si marti sa luam o decizie in cunostinta de cauza. Eu nu resping ideea. Important este ceea ce vrea majoritatea organizatiilor", a declarat Dragnea, inaintea Conferintei Extraordinare a PSD Bucuresti, in care urmeaza sa se aleaga conducerea acestei organizatii.

Sorin Grindeanu - presedinte PSD Timis si ministru al Comunicatiilor, precum si Mihai Tudose - lider al PSD Braila si ministru al Economiei, au fost primii ministri din cabinetul lui Victor Ponta care au cerut public organizarea unui Congres extraordinar al PSD pana la jumatatea lunii octombrie, si nu in noiembrie cum era prevazut initial.

Victor Ponta a anuntat pe Facebook, pe 12 iulie 2015, dupa ce s-a intors din Turcia unde s-a operat la picior, ca se retrage de la sefia PSD. Ponta si-a argumentat demisia spunand ca nu vrea sa afecteze imaginea partidului, dupa ce procurorii DNA au anuntat inceperea urmaririi penale impotriva sa in dosarul Rovinari - Turceni. A ramas insa premier al Romaniei.

Rovana Plumb, sustinuta de Victor Ponta, a fost cea care a preluat pozitia de presedinte interimar, pana la Comitetul Executiv din 22 iulie 2015 unde Liviu Dragnea a fost ales noul presedinte interimar al PSD.

Cine a mai solicitat congres in octombrie:

IALOMITA

Comitetul Executiv al Organizatiei PSD Ialomita, intrunit joi in sedinta, a decis sa solicite convocarea "cat mai grabnica", pana cel tarziu la 15 octombrie, a Congresului, potrivit Agerpres.

"Considerand ca se impune stabilizarea principalelor functii de conducere din partid si ca partidul trebuie sa aiba o conducere solida, validata de forul suprem decizional al Partidului Social Democrat, apreciind, totodata, ca este nevoie de o readaptare a partidului la noile conditii existente in societatea romaneasca ceea ce presupune, inainte de toate, promovarea profesionalismului, Comitetul Executiv PSD Ialomita a decis sa ceara convocarea cat mai grabnica a Congresului Partidului Social-Democrat, de indata ce se vor finaliza toate conferintele de alegeri ale organizatiilor judetene PSD, pana cel mai tarziu in data de 15 octombrie 2015", se arata intr-un comuniat.

VALCEA

Presedintele organizatiei judetene a PSD Valcea, deputatul Constantin Radulescu a declarat vineri, pentru Agerpres, ca nu respinge ideea organizarii unui Congres al partidului in perioada imediat urmatoare, adaugand totodata ca asteapta anumite "clarificari".

"Personal, nu am o problema legata de data organizarii congresului PSD. Am o problema insa cu anumite clarificari pe care, daca le avem cat mai repede, este cu atat mai bine. Pentru ca vreau sa stiu cu cine mergem pe liste in alegeri - cu UNPR sau fara UNPR - care este strategia, ce mesaje dam, ce oferta electorala avem, sau cum ne alegem candidatii la functia de primar, consilier etc. Eu, personal, mi-am dorit ca la Valcea conferinta judeteana de alegeri sa aiba loc in luna februarie, dupa vacantarea in decembrie 2014 a functiei de presedinte a organizatiei. Mi s-a spus sa astept si, apoi, in luna august, lucrurile s-au clarificat dar nu mi-a fost comod statutul de interimar. In concluzie, social democratii valceni asteapta convocarea, numarul de delegati pentru ca dupa aceea sa vedem cum facem sa castigam alegerile locale din 2016", a spus Radulescu.

BIHOR

Organizatia PSD Bihor solicita organizarea Congresului partidului pana la mijlocul lunii octombrie si nu mai tarziu, a declarat liderul social-democratilor bihoreni, Ioan Mang.

"Exista voci care vor in noiembrie sau mai tarziu ori anul viitor. Dar organizatia PSD Bihor doreste organizarea congresului pana la mijlocul lunii octombrie, pentru a stabili conducerea completa a partidului si nu interimara sau incompleta, cum este in prezent. Este nevoie de un congres cat mai curand pentru ca avem mai putin de un an pana la alegerile locale, trebuie stabiliti candidatii si trebuie ca alegerile interne, inclusiv cele la nivel central, sa se incheie cat mai repede," a precizat vineri, intr-o conferinta de presa, presedintele PSD Bihor, potrivit Agerpres.

Mang a subliniat ca Partidul Social Democrat trebuie sa continue guvernarea, iar anul viitor sa castige atat alegerile locale cat si parlamentare.

"Pentru asta avem nevoie de stabilitate si de o conducere completa", a mentionat Mang.

BISTRITA-NASAUD

Organizatia judeteana a PSD Bistrita-Nasaud sustine organizarea unui congres al partidului in aceasta toamna, motivand ca ar reprezenta cea mai buna solutie in perspectiva alegerilor locale si parlamentare din 2016.

"Biroul Permanent Judetean Bistrita-Nasaud considera ca doar o echipa de conducere unita si validata de votul colegilor din intreaga tara poate sa asigure in continuare stabilitatea si succesul celui mai important partid al Romaniei. De aceea, consideram ca organizarea unui congres al partidului in aceasta toamna ar reprezenta cea mai buna solutie pentru ca partidul nostru sa se poata concentra pe cele doua obiective majore: o buna guvernare, asa cum am demonstrat in ultimii ani, si pregatirea alegerilor de anul viitor", se arata intr-un comunicat remis, vineri, AGERPRES.

PSD Bistrita-Nasaud considera ca o consolidare a echipei de conducere a partidului si stabilirea unei strategii pentru anul electoral 2016 reprezinta un raspuns la increderea acordata de alegatori.

"Credem ca organizarea celui mai important eveniment din viata unui partid, congresul, in aceasta toamna, va demonstra inca o data ceea ce toata lumea stie deja: PSD este si va ramane cel mai important, unit si de succes partid al Romaniei", se mai precizeaza in comunicat.

ARAD

Deputatul Dorel Caprar, presedintele Organizatiei Judetene PSD Arad, sustine necesitatea organizarii unui congres al partidului in perioada imediat urmatoare.

"Consider ca PSD are nevoie de o conducere legitima, care sa se bucure de increderea colegilor nostri. Suntem deja in an electoral, iar anul viitor ne propunem castigarea alegerilor. Vom putea realiza acest obiectiv daca suntem bine organizati si daca avem un proiect politic clar, o conducere legitima", a declarat vineri, in cadrul unui briefing de presa, Dorel Caprar.

Citeste si: