Presedintele PSD Mures, deputatul Vasile Gliga, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca se impune organizarea unui Congres al formatiunii in luna octombrie, pentru clarificarea sarcinilor liderilor PSD, fiindca si pentru organizatiile locale este foarte important mesajul care este dat de sus, inclusiv de la nivelul guvernarii.

"E foarte important pentru organizatia locala ca in alegerile din primavara PSD sa ramana la cote inalte in sondaje - cum e si acum - si asta foarte mult depinde de mesajele date de guvernare. Si cred ca se impune o clarificare la nivel central, se impune un Congres in cursul lunii octombrie, pentru a se stabili clar sarcinile liderilor din PSD. Intr-adevar, Consiliul National a convocat Congresul pentru luna octombrie si cred ca ar fi bine sa aiba loc, mai ales ca presedintele e interimar, vicepresedinti aproape nu mai sunt la nivel national. Cred ca e un moment bun pentru PSD, daca ramane la guvernare si prin masurile care s-au impus de catre actualul guvern, sa ne mentinem in primavara in sondaje la ceea ce avem si acum", a spus Gliga, potrivit Agerpres.

Ulterior, liderul PSD Satu Mare, Mircea Govor, a anuntat ca vrea organizarea congresului partidului pana in 15 octombrie, afirmand ca filiala judeteana a PSD il sustine mai departe pe Liviu Dragnea pentru functia de presedinte al formatiunii.

"Dupa vacanta de vara am intrat in linie dreapta cu activitatile noastre de partid si intram in linie dreapta cu pregatirea alegerilor de anul viitor. Noi in 2012 am candidat cu liste comune pe USL, impreuna cu colegii din PNL, acum USL-ul nu mai exista si la nivelul judetului Satu Mare am ramas in alianta cu UNPR-ul. Nu se stie daca UNPR-ul va merge separat sau va veni cu noi in alianta. Noi acum ii consideram aliati, sunt aliati in guvernare si ne pregatim pentru alegerile locale. Dar ca sa poti sa te pregatesti pentru alegerile locale in primul rand iti trebuie o stabilitate foarte buna la nivel national. Dupa cum bine stim, la nivel national avem o conducere interimara si eu cred si consider ca este de urgenta necesar sa convocam un congres national pana la jumatatea lunii octombrie pentru a putea pregati in liniste si cu o conducere legitima alegerile locale", a declarat Mircea Govor, joi, intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.

Totodata, el a declarat ca organizatia judeteana il sustine in continuare pe Liviu Dragnea pentru functia de presedinte al partidului.

"Aici, in judetul Satu Mare, e o situatie mai delicata decat in alte judete. Vreau sa pregatesc in asa fel alegerile locale, bineinteles cu consultarea presedintelui la nivel national si a colegilor din conducerea centrala, incat noi trebui sa castigam, sa ramana primarul nostru. Nu este un lucru simplu, pentru asta iti trebuie o colaborare foarte buna cu celelalte partide politice, asta insemnand ca eu sustin in mod special sa avem o conducere stabila la nivel national. Propun sa avem congres pana in 15 octombrie si, bineinteles, organizatia PSD Satu Mare o sa sustina in continuare pentru functia de presedinte pe domnul Liviu Dragnea impreuna cu echipa pe care o s-o formeze in jurul dansului", a mai afirmat Govor.

Si organizatia judeteana a PSD Giurgiu sustine ca este nevoie de un congres al partidului in prima parte a lunii octombrie.

"In contextul alegerilor viitoare, nevoia de a organiza un congres in prima parte a lunii octombrie devine tot mai oportuna, astfel incat, prin votul colegilor din structurile teritoriale ale partidului, sa putem avea o conducere care sa pregateasca partidul in logica alegerilor locale si parlamentare de anul viitor", se arata intr-un comunicat de presa remis joi de organizatia judeteana a PSD Giurgiu, citeaza Agerpres.

In comunicat se mai arata ca "necesitatea organizarii unui congres a reiesit si din intalnirile avute cu ocazia alegerilor in organizatiile locale, precum si in conferinta judeteana".

"In urma discutiilor purtate cu reprezentantii autoritatilor din judetul Giurgiu, s-a desprins ideea ca organizarea Congresului PSD sa se faca cat mai repede, tocmai din dorinta de a se aseza structurile locale ale partidului", se spune in comunicatul de presa.

Social democratii din judetul Giurgiu spun ca "alegerile din 2016 reprezinta pentru fiecare organizatie PSD din tara, dar si pentru judetul Giurgiu, un test".

"Avem o guvernare buna, care performeaza, dar care mai are multe de facut. Ne dorim ca lucrurile cu adevarat bune realizate de PSD alaturi de colegii din coalitie sa continue. Dar pentru ca aceste proiecte sa se realizeze este nevoie ca PSD sa castige scrutinele electorale de anul viitor", se mai arata in comunicatul de presa al organizatiei judetene PSD Giurgiu.

Si deputatul Ionel Arsene, presedintele PSD Neamt, considera ca organizarea unui congres al acestei formatiuni cat mai curand este oportuna, astfel incat sa fie ales un presedinte al partidului legitimat prin voturi.

In opinia sa, cel mai potrivit pentru a ocupa aceasta functie este actualul presedinte interimar, Liviu Dragnea.

Ionel Arsene a declarat ca este nevoie ca PSD sa intre intr-o noua etapa, in care sa reuseasca rezolvarea problemelor pe care le are.

Puterea PSD sta in organizatiile judetene, care, fara indoiala, sunt structuri puternice si au nevoie sa fie clarificata cat se poate de repede situatia de la varful partidului in ceea ce priveste asigurarea conducerii pentru anii urmatori. Consider ca cel mai potrivit pentru aceasta sarcina, prin prisma experientei sale politice si a rezultatelor este actualul presedinte interimar Liviu Dragnea. ', a declarat deputatul Ionel Arsene, presedintele PSD Neamt.

Parlamentarul social-democrat sustine ca partidul are ocazia de a reconfirma statutul de principala forta politica a Romaniei: 'PSD are toate motivele sa continue guvernarea pana la incheierea mandatului, iar in 2016 sa ne prezentam in fata electoratului cu rezultatele acestei guvernari'.

Deputatul Ionel Arsene s-a declarat mereu un sustinator al presedintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea.

Congresul PSD, in care se va alege conducerea partidului, ar putea avea loc la finalul lunii octombrie, mai devreme decat era prevazut initial(16 noiembrie). Deputatul PSD Marcel Ciolacu, secretar al Camerei Deputatilor, a declarat pentru HotNews.ro ca deja a solicitat ca la finalul lunii octombrie, cand se finalizeaza alegerile in organizatiile judetene, sa fie organizat congresul.

Amintim ca ministrul Comunicatiilor Sorin Grindeanu si ministrul Economiei Mihai Tudose au declarat miercuri ca solicita un Congres extraordinar al partidului cat mai repede.Grindeanu a cerut chiar ca acesta sa aiba loc "cel tarziu in prima jumatate a lunii octombrie".

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a afirmat miercuri ca il va sustine pe Victor Ponta pentru o functie de conducerein partid la congresul PSD din toamna, insa nu a discutat cu acesta despre acest subiect.