Sorin Grindeanu, presedintele PSD Timis si ministru al Comunicatiilor, cere intr-un comunicat de presa organizarea unui Congres extraordinar al PSD pana la jumatatea lunii octombrie pentru alegerea unui presedinte plin al partidului. Grindeanu, un fidel al lui Victor Ponta, il provoaca astfel pe Liviu Dragnea, proaspat ales presedintele interimar al partidului, care se afla intr-o relatie tensionata cu Ponta. Surse din PSD au declarat pentru HotNews.ro ca Dragnea nu isi doreste acum congres.

Sorin GrindeanuFoto: AGERPRES

"Consider, in calitate de presedinte al Organizatiei Timis a Partidului Social Democrat si de membru al Guvernului, ca este oportuna organizarea unui Congres pana cel tarziu in prima jumatate a lunii octombrie. Partidul Social Democrat a iesit mereu intarit in urma congreselor, pentru ca doar in forul suprem decizional isi pot exprima optiunea reprezentantii tuturor structurilor noastre teritoriale', a declarat Sorin Grindeanu pentru Agerpres.

UPDATE Si ministrul Economiei, Mihai Tudose, liderul PSD Braila, solicita organizarea cat mai rapida a unui congres.

"Un congres PSD trebuie organizat cat mai rapid. Este nevoie ca partidul sa aiba o conducere solida, validata de forul suprem decizional al Partidului Social Democrat, mai ales ca 2016 este an electoral. Nu vorbim doar despre oameni, vorbim de un program, de un plan de actiuni pe care viitoarea echipa de conducere si le va asuma. PSD iese revigorat in urma congreselor, capata forte noi si este capabil sa castige bataliile electorale. Partidul are nevoie de stabilitate si legitimitate in interior pentru a putea sprijini in continuare lucrurile bune incepute de Guvernul Romaniei, fiind principala forta politica a acestei tari", a afirmat Mihai Tudose, pentru Agerpres.

Reamintim ca, dupa ce a cistigat batalia interna cu Rovana Plumb - favorita lui Ponta, Liviu Dragnea a inceput sa se situeze pe pozitii de forta fata de premier. El a cerut in repetate rinduri ca ministrii sa treaca mai intii pe la partid si abia apoi sa iasa public cu masuri guvernamentale, iar lui Ponta i-a transmis public ca nu-si poate da demisia in urma unor capricii personale.

  • Liviu Dragnea a fost ales presedinte interimar al partidului pe 22 iulie, functie ce ar urma sa o ocupe pana la congresul programat sa aiba loc pe 16 noiembrie.