Deputatul PNL Cristina Pocora propune ca toate sumele, bunurile si proprietatile confiscate de la cei care au furat din banul public, sa se constituie intr-un Fond special pentru Copii, pe care administratia locala sa-l foloseasca pentru sedii de crese, gradinite, adaposturi sau clinici medicale, transmite Mediafax.

"Fiecare discutie legata de investitia in viitor, in copii, in scoala si sanatate, se loveste intotdeauna de lipsa de finantare. Din acest motiv, in calitate de parlamentar si de membru al Comisiei pentru munca, dar mai ales in calitate de mama, propun ca toate sumele, bunurile si proprietatile confiscate de la cei care au furat din banul public, sa se constituie intr-un Fond special pentru Copii, un fond special din care banii sa poata fi folositi exclusiv pentru a oferi copiilor nostri un sprijin, o siguranta, un viitor mai bun", a precizat Pocora intr-un comunicat.

Potrivit deputatului PNL, "coruptii Romaniei pe care ii vedem astazi anchetati si condamnati au carat banii publici cu sacosele, furand, prin actiunile lor penale, nu doar bugetul de stat, ci si trecutul si prezentul unor generatii".

"Este momentul sa aducem inapoi aceste zeci-sute de milioane de euro, insa nu pentru a le varsa in oala mare si fara fund a bugetului, de unde riscam ca toate aceste sume sa fie inca odata plimbate cu sacosa, ci acesti bani trebuie directionati special catre investitii in copii, in viitor", arata Pocora.

Deputata PNL mai afirma ca ideea unei altfel de valorificari a averilor confiscate este sustinuta inclusiv de catre cele mai puternice asociatii profesionale si organizatii non-guvernamentale, care considera ca o mare problema o reprezinta exact soarta bunurilor confiscate, care ajung, de cele mai multe ori, sa fie vandute pe nimic.

Cristina Pocora mentioneaza ca, in lipsa unor reglementari clare in ceea ce priveste activitatea de gestionare a bunurilor sechestrate, acestea se depreciaza rapid, chiar pe perioada procedurilor judiciare, pierzandu-si aproape toata valoarea pana cand ajung sa fie scoase la licitatie

"Exact aceste bunuri, dobandite prin fapte de coruptie si pe care statul roman nu are bani sa le intretina, pot reprezenta colacul de salvare pentru cei mai nevoiasi copii, pentru soarta unor masuri de sprijinire a acestora.Tocmai aceste bunuri asupra carora s-a pus sechestru si nu pot fi vandute la valoarea estimata, in loc sa devina o alta "afacere buna" pentru cineva, pot fi folosite de comunitatea locala in scopuri sociale. Vorbim despre cladiri, autoturisme sau utilaje, ce pot fi utilizate de catre administratia locala, care, in cazul imobilelor, le poate transforma foarte bine sedii pentru crese, gradinite, after-school, adaposturi, clinici", se mai precizeaza in comunicatul de presa.