Fosta jucatoare de tenis Ruxandra Dragomir, prietena a Elenei Udrea, scrie pe contul sau de Facebook un mesaj catre Ana Maria Topoliceanu, fosta sefa a Companiei Nationale de Investitii: "Stim cine este Elena Udrea. Dar cine esti tu, Ana Maria Topoliceanu? Cu totii avem parinti, avem o mama, doar nu am aparut singuri pe aceasta lume. Tu, Ana Maria Topoliceanu, ai o mama?", scrie Dragomir catre Topoliceanu. Postarea este ilustrata cu o fotografie (dreapta) in care apar Elena Udrea si mama sa.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ana Maria Topoliceanu (in haina de blana), Alina Bica (in negru) si Elena Udrea la Paris

Ana Maria Topoliceanu (in haina de blana), Alina Bica (in negru) si Elena Udrea la Paris

Foto: joscenzura2014.wordpress.com

Ana Maria Topoliceanu, fosta sefa a Companiei Nationale de Investitii (CNI), este urmarita penal pentru luare de mita in dosarul Gala Bute, potrivit unor documente ale Directiei Nationale Anticoruptie obtinute de Mediafax. Ana Maria Topoliceanu apare in fotografiile de la Paris, alaturi de Elena Udrea si fosta sefa DIICOT Alina Bica. Fotografiile au fost publicate pe site-ul joscenzura2014.wordpress.com in octombrie 2014, inainte de alegerile prezidentiale, iar textul care insotea imaginile sustinea ca Udrea, Bica si Topoliceanu erau la Paris in februarie 2014, intr-o vizita privata.

Citeste textul integral publicat pe contul sau de Facebook de catre Ruxandra Dragomir:

"Stim cine este Elena Udrea!!!

Dar cine esti tu, Ana Maria Topoliceanu???

Cu totii avem parinti, avem o mama, doar nu am aparut singuri pe aceasta lume.Tu, Ana Maria Topoliceanu, ai o mama? Stii tu oare ce simte o mama atunci cand copilul sau sufera? Iti spun eu. Doamna Maria, mama Elenei, sufera, partial sau chiar foarte mult si din cauza ta. Vorbim zilnic, am vizitat-o impreuna pe Elena in arest si i-am simtit suferinta de mama, i-am vazut lacrimile si neputinta de a intelege ce se intampla. Sufera pentru ca te-au acceptat si ai facut parte din familia lor, ai mancat cu ei la masa, te-ai bucurat de sinceritatea Elenei, ai fost cea mai buna prietena a ei dar ai tradat.

Ai tradat o prietenie,in viziunea Elenei, frumoasa si adevarata. Ai tradat-o pe cea care ti-a oferit sprijin atunci cand iti era greu, ai tradat increderea unei femei care ti-a oferit poate cel mai de pret lucru, prietenia sincera si adevarata care se castiga in ani si se pierde intr-o clipa. Tu ai pierdut-o fara ca macar sa clipesti, ai aratat public o calitate morala indoielnica, incercand sa te salvezi prin denunturi mincinoase, fiind inspaimantata de ceea ce avea sa se intample.

Ai tradat prin acest denunt si mai mult decat atat ai mintit in scris, ca toti ceilalti, cel putin eu asa am inteles.Si pentru asta, Elena indura zilele de arest preventiv. Mi-ar fi placut sa iti transmit sa ai o primavara frumoasa, insa nu pot.

Atat Elena, multi alti oameni, cat si eu de altfel avem incredere in Justitie. Si speram ca dupa aceasta confruntare, fata in fata cu denuntatorii, sa stim si sa vedem 'Adevarul fara catuse'".

N.Red: Sublinierile din text apartin redactiei; in rest, textul este redat asa cum a fost publicat pe contul de socializare.

Elena Udrea a descris pe Facebook "circuitul denunturilor" din dosarul Gala Bute: Denunturile impotriva lui Udrea au venit abia dupa ce Topoliceanu si Nastasia au fost pusi sub acuzare

Mesajul Ruxandrei Dragomir vine la doua zile dupa ce echipa de comunicare a Elenei Udrea a postat pe pagina de Facebook a fostului ministru un mesaj intitulat "Clarificari in ceea ce priveste dosarul Gala Bute". "Denunturile impotriva lui Udrea au venit abia dupa ce Topoliceanu si Nastasia au fost pusi sub acuzare. In realitate, odata prinsi, acestia au vrut, in mod fraudulos, sa plaseze vina mai departe", sustine echipa de comunicare a fostului ministru. Sursa

Circuitul denunturilor din dosarul Gala Bute, potrivit echipei de comunicare a Elenei Udrea:

  • Adrian Gardean depune denunt impotriva lui Stefan Lungu si a lui Gheorghe Nastasia.
  • Dupa ce a fost acuzat, Lungu o denunta pe Ana Maria Topoliceanu si il pomeneste si pe Tudor Breazu.
  • Acuzata de Lungu, Ana Maria Topoliceanu face denunt impotriva Elenei Udrea si il preseaza pe Tudor Breazu sa declare, la randul sau, impotriva lui Udrea.
  • Breazu neaga afirmatiile lui Topoliceanu si demonstreaza cu probe presiunile la care a fost supus.
  • Dupa denuntul lui Gardean, Nastasia neaga, initial, acuzatiile, pentru ca, apoi, sa depuna un denunt impotriva Elenei Udrea.

Elena Udrea a primit miercuri mandat de arestare pentru 30 de zile in dosarul Gala Bute, pentru trei infractiuni de luare de mita. Contestatia avocatilor Elenei Udrea la decizia de arestare preventiva se judeca pe 5 martie.