UNPR, partidul condus de vicepremierul Gabriel Oprea, il va sustine pe liberalul Eduard Hellvig la votul din Parlament pentru preluarea sefiei SRI, potrivit unor surse citate de B1 TV.

UPDATE 19.45 Deputatul UNPR Eugen Nicolicea a declarat, intr-o interventie la B1 TV, ca nu s-a discutat in interiorul partidului despre nominalizarea facuta de Klaus Iohannis la sefia SRI, dar ca UNPR va "sustine toate initiativele pozitive ale presedintelui".

"Tot ceea ce duce la stabilitate si la buna functionare a institutiilor statului vor fi sustinute", a afirmat Nicolicea, fara a preciza clar daca UNPR il va sustine pe Eduard Hellvig la votul din Parlament pentru preluarea sefiei SRI.

Procedura de numire a sefului SRI presupune ca seful statului sa propuna un nume, dupa care Parlamentul sa voteze in plen numirea acestuia in fruntea Serviciului Roman de Informatii.

Surse politice au declarat pentru HotNews.ro ca audierea in comisia de specialitate a Parlamentului va avea loc cel mai probabil luni, urmand ca votul sa fie dat marti.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat joi ca l-a propus pe liberalul Eduard Hellvig in functia de sef al Serviciului Roman de Informatii, afirmand ca acesta prezinta "garantia unui parcurs de europenizare pentru SRI".