Biroul Electoral Central a stabilit formatul buletinului de vot care va fi folosit in cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale din 16 noiembrie, anunta Agerpres. Potrivit unei decizii a BEC, publicata pe site-ul institutiei, pe prima pagina a buletinului de vot se imprima doua patrulatere, egale intre ele, cuprinzand numele si prenumele candidatilor, in ordinea numarului de voturi valabil exprimate, obtinute in primul tur de scrutin, de la stanga spre dreapta.

In coltul din stanga sus al fiecarui patrulater se inscrie denumirea integrala a aliantei electorale, iar in coltul din dreapta sus se inscrie semnul electoral al aliantei.

De asemenea, in coltul din stanga jos al fiecarui patrulater se inscriu prenumele si numele candidatului aliantei electorale respective, iar in coltul din dreapta jos se inscrie denumirea prescurtata a aliantei electorale.

Potrivit documentului BEC, prenumele si numele candidatilor, precum si cuvintele ce se inscriu in interiorul patrulaterelor se tiparesc cu litere corp 12 verzale drepte.

In decizia BEC se mai precizeaza ca a doua pagina a buletinului de vot nu va fi imprimata, urmand ca pe aceasta sa se aplice stampila de control de catre presedintele biroului electoral al fiecarei sectii de votare.