Presedintele PC, Daniel Constantin, a remis, joi, agentiei Mediafax, textul acordului semnat in martie 2012 impreuna cu Victor Ponta si Crin Antonescu, potrivit caruia, dupa "urmatoarele alegeri parlamentare, anticipate, la termen sau amanate", nominalizarea USL pentru functia de presedinte al Senatului revenea PC.

"Pentru a inlatura orice dubiu, am luat decizia prezentarii publice a documentului semnat impreuna cu domnul Crin Antonescu, in martie 2012, care arata negru pe alb ca functia de presedinte al Senatului revenea Partidului Conservator, nu ᅡin anumite conditiiᅡ, asa cum sustinea domnia sa. In ciuda acestui angajament politic, am acceptat cedarea functiei catre domnul Antonescu pentru a potenta candidatura acestuia la functia suprema in stat, in spiritul parteneriatului din USL", se arata intr-o declaratie a lui Daniel Constantin.

El a spus ca a luat decizia prezentarii publice a acestui document "ca urmare a dezinformarii propagate in plan public in legatura cu ponderea Partidului Conservator in guvernare".

"Accentuez ca nu exista intentia ca Partidul Conservator sa preia functia detinuta de domnul Antonescu si ca am facut aceasta precizare strict in ideea unei corecte informari", a subliniat Constantin.

Liderul PC a remis si textul "Acordului politic PSD, PNL si PC", semnat in martie 2012 de Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin.

Astfel, potrivit acordului, "la urmatoarele alegeri prezidentiale, anticipate, la termen sau amanate, nominalizarea USL pentru functia de Presedinte al Romaniei revine Partidului National Liberal"

De asemenea, "dupa urmatoarele alegeri parlamentare, anticipate, la termen sau amanate, nominalizarea USL pentru functia de Prim Ministru al Guvernului Romaniei revine Partidului Social Democrat".

"Dupa urmatoarele alegeri parlamentare, anticipate, la termen sau amanate, nominalizarea USL pentru functia de Presedinte al Senatului revine Partidului Conservator", se mai arata in documentul semnat in martie 2012. Totodata, se prevede ca functia de presedinte al Camerei Deputatilor revine PSD.

"Pentru repartizarea tuturor functiilor numite la nivelul administratiei centrale si guvernamentale care vor reveni USL dupa urmatoarele alegeri parlamentare, anticipate sau la termen, se va respecta urmatoarea proportie: PSD 50%, PNL 40% si PC 10%", se mai arata in document.

Acordul mai stabileste ca orice modificare a acestuia se poate realiza "exclusiv pe baza consensului partilor semnatare".