Senatorul PNL Teodor Atanasiu a declarat ca nu a fost nominalizat la conducerea Ministerului Economiei pentru ca in discutiile din partid, la care a participat, s-a concluzionat ca daca presedintele Traian Basescu l-ar vedea propus, "ar face cu capul" si "ar scoate imediat chestia cu dosarul", relateaza Mediafax.

Intrebat vineri, intr-o conferinta de presa la Alba Iulia, de ce nu a fost propus pentru functia de ministru al Economiei si daca este de parere ca presedintele Basescu s-ar fi opus, parlamentarul a raspuns: "Am discutat si in partid si am concluzionat ca Traienica (presedintele Traian Basescu - n.r.) ar face cu capul daca mi-ar vedea numele si ar scoate imediat chestia cu dosarul. Asta a fost discutia pe care am avut-o intern in partid, ca nu e cazul sa mai fiu propus pe nicaieri pana am dosarul (dosarul privind fraude de la referendum - n.r.)".

Intrebat ce se intampla cu dosarul de la DNA Cluj, in care este cercetat pentru fraude la referendum, Teodor Atanasiu a spus ca acest dosar exista si "sta pe un raft acolo". El a spus ca a fost chemat o singura data la DNA Cluj, in august 2012, iar de atunci procurorii anticoruptie nu l-au mai invitat si nici nu i-au comunicat nimic despre stadiul cercetarilor.

"Dosarul exista, sta pe un raft acolo. Am fost intr-un dosar cu inca trei cetateni, pe care doamnele procuror i-au numit interlopi. Eu nu-i cunosc, asa ca nu pot sa-i numesc nicicum. Dar doamna procuror care m-a chemat o singura data acolo i-a numit interlopi. Mi-a spus ca eu, cu cei trei interlopi, am constituit un grup infractional organizat. Dupa aceea, m-a disjuns si pe ei i-a trimis in judecata, s-a si incheiat prima faza, ei au terminat-o cu infatisarea. Eu am ramas disjuns, grup infractional singur, acolo in dosar, stau pe un raft la DNA Cluj si astept cu incredere sa vad ce se mai intampla", a afirmat Teodor Atanasiu.

Parlamentarul a adaugat ca, din pacate, nu poate cere urgentarea dosarului, deoarece legea romaneasca presupune un termen "rezonabil" pentru astfel de cercetari, care insa nu e definit nicaieri.

Dupa vacantarea portofoliului de la ministerul Economiei, Teodor Atanasiu s-a aflat printre liberalii vehiculati ca fiind posibile nominalizari pentru postul de ministru.

Atanasiu a indeplinit functiile de ministru al Apararii Nationale si de presedinte al AVAS in timpul guvernarii Tariceanu. El este in prezent senator de Alba, reprezentand cel mai mare colegiu de Senat din judet, ce cuprinde zonele Muntii Apuseni, Cugir, Zlatna si Alba Iulia.

Noul ministru al Economiei este Andrei Gerea, lider al grupului parlamentar liberal din Camera Deputatilor, care a fost propus de PNL, decretul pentru numirea sa in functie fiind semnat miercuri de presedintele Traian Basescu.

Presedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, si Dumitru Samson, fiul vitreg al ministrului Apararii, Corneliu Dobritoiu, sunt urmariti penal de catre DNA Cluj, alaturi de alte patru persoane, pentru infractiuni la legea referendumului, informa DNA in august 2012.