Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, a declarat, vineri, pentru HotNews.ro, ca este necesar ca USL sa se intalneasca in sedinte mai des pentru a discuta problemele si intiativele pe care le au primarii si parlamentarii, "astfel incat sa mai existe situatii incerte". Pocora a precizat ca intiativa legislativa criticata de Liviu Dragnea a fost discutata intr-o sedinta a conducerii PNL iar parlamentarii partidului au continuat demersurile.

"Cred USL trebuie sa se intalneasca mai des in sedinte lucrative pentru a discuta problemele cu care se confrunta primarii si parlamentarii astfel incat sa nu mai exista situatii incerte. Daca ar exista intalnirii mai dese, pe viitor putem sa evitam astfel de neintelegeri. Colegii au prezentat in sedinta conducerii PNL ideile pe care le au avut iar colegii din administratia locala au facut amendamente. In cadrul grupurilor parlamentare au continuat dezbaterile si s-au adunat propunerile pentru acest proiect de lege.

Intiativa legislativa depusa la Senat are nevoie de avizul Consiliului Legislativ, de punctul de vedere al Guvernului iar in comisii sigur vor exista modificari in asa fel incat atunci cand vom avea o forma rezultata din dezbatere sa putem sa ne exprimam politic daca o sustinem sau nu. Intalnindu-ne la nivelul USL vom putea formula un punct de vedere comun", a explicat purtatorul de cuvant al PNL.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat vineri ca nu sustine proiectul de lege initiat de PNL privind alegerea primariilor in doua tururi de scrutin. Dragnea a cerut o discutie "urgenta" in USL pentru a vedea daca mai "avem puterea sa ducem impreuna la capat ce am promis" in campania electorala.