Presedintele Traian Basescu participa, duminica dimineata, incepand cu ora 11:00, la Serbarile Nationale "Tebea" 2013, care se desfasoara la Complexul Istoric Tebea, judetul Hunedoara, informeaza Administratia Prezidentiala.

UPDATE 2 Potrivit Agerpres, presedintele Traian Basescu a fost huiduit si fluierat, duminica, la Tebea, cand a incercat sa patrunda intre oamenii adunati in jurul Complexului Istoric din localitate, pentru a face celebra ''baie de multime'', la finalul ceremoniei de depunere a coroanelor de flori la mormantul lui Avram Iancu.

Din multime s-a strigat ''Demisia'', ''Hotule'' si ''Jos Basescu'', seful statului indreptandu-se ulterior spre balciul organizat in apropiere.

Fluieraturi s-au auzit si in momentul in care seful statului a depus o coroana de flori.

Participantii la manifestari flutura steaguri tricolore dar exista si mai multe steaguri ale organizatiei ''Noua Dreapta''.

UPDATE 1 Presedintele Traian Basescu si sotia sa au ajuns, in jurul ore 11:00, la Serbarile nationale "Tebea" 2013. Seful statului a fost intampinat de Garda de onoare, care i-a prezentat onorul, informeaza Mediafax.

La eveniment participa, pe langa presedintele Traian Basescu alaturi de sotie, ministrul Muncii, Mariana Campeanu, ministrul de Externe, Titus Corlatean, presedintele PDL, Vasile Blaga, si parlamentari democrat-liberali.

La ora transmiterii acestei stiri, la Tebea este oficiata o slujba religioasa.

In continuare vor avea loc depuneri de coroane de flori, defilarea garzii de onoare, o evocare istorica si mesajele autoritatilor.

La manifestari participa circa 5.000 de persoane.

Pe platoul destinat ceremonialului este interzis accesul cu drapele sau insemne ale partidelor politice. De asemenea, in timpul ceremonialului public, organizatorii recomanda un comportament decent, zgomotele puternice (imnuri, lozinci) afectand caracterul comemorativ al manifestarii.

Pentru desfasurarea manifestarilor de la Tebea, traficul rutier va fi inchis pe DN 76 km 38+500 - 38+600, in intervalele orare 11:00-11:15 si 14:00-14:30.

Potrivit organizatorilor, inchiderea circulatiei este necesara pentru formarea garzii de onoare, prezentarea onorului militar si defilarea garzii de onoare. Conform Prefecturii, situatia din teren nu permite devierea circulatiei pe rute ocolitoare. Pe perioada restrictiei de circulatie se va asigura doar deplasarea autovehiculelor destinate interventiilor de urgenta, respectiv Ambulanta, SMURD, ISU, Jandarmi, Politie.