Conducerea PDL se reuneste luni dimineata in sedinta saptamanala, urmand sa fie luata in discutie inclusiv posibila excludere a unor membri ai partidului care au criticat PDL in ultima perioada. Principalii vizati de o eventuala excludere ar fi Cristian Preda, Theodor Paleologu si Sever Voinescu, dupa ce Daniel Funeriu si Teodor Baconschi si-au anuntat demisia din partid. Liderul PDL Vasile Blaga a declarat, inaintea sedintei, ca urmeaza sa fie luata in discutie "situatia domnului Cristian Preda". Europarlamentarul a declarat, recent, ca Miscarea Populara poate fi o alternativa la un "PDL lesinat".

"Astazi avem o agendă bogată. O să discutăm, în primul rând, strategia pe educaţie, pe care o să o prezentăm joi la Râmnicu Vâlcea. O să discutăm activitatea parlamentară şi forma finală a contestaţiei pe care o vom depune astăzi la Curtea Constituţională referitoare la proiectul de lege al referendumului. Şi o să discutăm şi situaţia domnului Cristian Preda", a declarat preşedintele PDL, întrebat dacă pe ordinea de zi a BPN se va găsi şi discutarea propunerii de excludere din partid a lui Cristian Preda, Theodor Paleologu şi Sever Voinescu. Blaga a adăugat că îşi va asculta cu mare atenţie colegii din BPN în cazul Cristian Preda şi va fi luată "decizia care se impune".

Întrebat dacă la şedinţa BPN a fost convocat şi Cristian Preda, Blaga a răspuns: "Nu. Am avut destule discuţii cu domnia sa. De-a lungul timpului am avut multe discuţii", a precizat preşedintele PDL.

Despre propunerea Monicăi Macovei privind sancţionarea lui Alin Popoviciu, vicepreşedintele PDL care a propus excluderea lui Cristian Preda, Teodor Baconschi, Daniel Funeriu, Theodor Paleologu şi Sever Voinescu, liderul democrat-liberalilor a spus că "fiecare membru al PDL are dreptul la opinie". "M-aş bucura dacă, aşa cum spune Statutul, ele ar avea loc în interiorul partidului", a completat Vasile Blaga.

Surse democrat-liberale au precizat pentru Agerprescă variantele care se vor lua în discuţie în cadrul BPN sunt cea a suspendării sau cea a excluderii din PDL în cazul lui Cristian Preda.

Sever Voinescu ameninta cu demisia in bloc a taberei reformistilor din PDL, daca vreunul dintre ei va fi exclus din partid.