Expertiza ORDA in presupusul plagiat de care e acuzat Ponta: Nu se poate proceda la calcularea procentului de text identic preluat deoarece formatele lucrarilor, tipul caracterelor utilizate si paginatiile sunt diferite

de R. Pantazi     HotNews.ro
Marţi, 21 mai 2013, 19:34 Actualitate | Politic


Raportul de constatare tehnico-stiintifica al Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor (ORDA) a concluzionat ca intre lucrarea lui Victor Ponta si cele din care a fost acuzat ca a plagiat "nu exista identitate totala de structura, ci doar o identitate partiala de structura", a anuntat astazi Parchetul General care a decis sa nu inceapa urmarirea penala in cazul presupusului plagiat al lui Victor Ponta. Tot expertiza ORDA a "mai concluzionat ca nu se poate proceda la calcularea procentului de text identic preluat deoarece formatele lucrarilor, tipul caracterelor utilizate si paginatiile sunt diferite".
 • Parchetul General a decis sa nu inceapa urmarirea penala in cazul presupusului plagiat al lui Victor Ponta, a anuntat astazi, 21 mai, Parchetul printr-o rezolutie. Plangerea impotriva lui Ponta a fost depusa in august 2012 de catre Mihail Neamtu si Adrian Papahagi si se refera la lucrarea "Raspunderea in dreptul international umanitar", publicata la Editura Universul Juridic in anul 2010 si care ii are ca autori pe Victor Ponta si Daniela Coman.
 • Expertizarea ORDA s-a finalizat pe 15 mai 2013, se arata in rezolutia Parchetului. HotNews.ro l-a contactat insa pe Razvan Casmoiu, directorul Directiei de Expertize din cadrul ORDA, pe data de 16 mai cand a acesta a declarat urmatoarele: "Nu am terminat inca expertizarea. Nu putem estima cand se va finaliza"
Expertiza ORDA, asa cum reiese din rezolutia Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie:

"Prin ordonanta din data de 14.03.2013 s-a dispus, in temeiul art. 138 alin. 1 lit. j din Legea nr. 8/1996, efectuarea in cauza, de catre un expert din cadrul Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor, a unei constatari tehnico-stiintifice a lucrarilor "Raspunderea in dreptul international umanitar", autori Ponta Victor si Daniela Coman, "Drept International Penal", autor Vasile Cretu, "Curtea Penala Internationala, Istoric si realitate", autor Dumitru Diaconu si "Dreptul international penal si infractiunile internationale", autor Grigore Geamanu". Obiectivele constatarii tehnico-stiintifice constau in stabilirea procentului de text identic preluat in lucrarea in litigiu apartinand lui Ponta Victor din celelalte lucrari analizate, verificarea existentei unei identitati de structura intre lucrari, precum si a imprejurarii daca citarea autorilor Vasile Cretu, Dumitru Diaconu si Grigore Geamanu in lucrarea "Raspunderea in dreptul international umanitar" a fost efectuata in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 8/1996.

Raportul de constatare tehnico-stiintifica al ORDA nr. 11414 din 15.05.2013 a concluzionat ca intre lucrarea cu titlul "Raspunderea in dreptul international umanitar" autori Ponta Victor si Daniela Coman pe de o parte si lucrarile "Drept International Penal", autor Vasile Cretu, "Curtea Penala Internationala, Istoric si realitate" autor Dumitru Diaconu si "Dreptul international penal si infractiunile internationale" autor Grigore Geamanu nu exista identitate totala de structura, ci doar o identitate partiala de structura. S-a mai constatat faptul ca lucrarea cu titlul  "Drept International Penal", autor Vasile Cretu trateaza similar in cadrul anumitor capitole aceleasi aspecte ca si autorul Grigore Geamanu in lucrarea cu titlul "Dreptul International Penal si Infractiunile Internationale".

Asadar, o presupusa identitate de structura intre lucrari consecutive ce abordeaza in maniera teoretica aspecte identice sau aproximative se datoreaza existentei unui tipic utilizat la redactarea acestei lucrari cu caracter stiintific, didactic folosit la pregatirea de specialisti pe anumite domenii.

In ceea ce priveste citarea autorilor in lucrarea cu titlul "Raspunderea in Dreptul International Umanitar" s-a concluzionat ca aceasta a fost efectuata in conformitate cu dispozitiile art. 33 alin. 4 din Legea nr. 8/1996, la sectiunea "repere bibliografice" mentionandu-se (indicandu-se) sursele si numele autorilor. S-a mai concluzionat ca nu se poate proceda la calcularea procentului de text identic preluat deoarece formatele lucrarilor, tipul caracterelor utilizate si paginatiile sunt diferite, iar pe de alta parte s-a constatat existenta multor definitii, teorii, concepte, principii etc. specifice aceluiasi domeniu care nu pot beneficia de protectia legala a dreptului de autor potrivit art. 9 lit. 1 din Legea nr. 8/1996.

Astfel cum se poate observa in urma analizei comparative a lucrarilor in cauza in bibliografia lucrarii au fost indicate ca surse toate operele pretins a fi plagiate. Mai mult decat atat, si in cuprinsul lucrarii, prin note de subsol, au fost facute referiri la operele si autorii din care s-au citat anumite fragmente, indicandu-se faptul ca au fost preluate ideea si o parte din forma de exprimare (e.g. pagina 286 - vezi Ion Diaconu, op. citata, paginile 248-249 - Vasile Cretu, Drept penal International, Bucuresti, 1966; pagina 252 - citat cu ghilimele, cu indicarea sursei anterioare - Ibidem; pagina 253 - citat cu ghilimele si Ibidem; paginile 263, 272-se utilizeaza ghilimelele cu indicarea sursei in subsol). De asemenea, la pagina 44 din lucrarea lui Victor Ponta se regasesc pasaje similare cu cele de la pagina 120 din lucrarea lui Grigore Geamanu, insa nota din subsolul paginii indica o alta sursa decat cea indicata de Grigore Geamanu, ceea ce demonstreaza faptul ca informatiile au fost preluate din surse diferite, neputandu-se concluziona ca ultimul autor si-ar fi insusit idei si formulari din cealalta lucrare. Inlaturandu-se textele care sunt excluse de la protectie de art. 9 din Legea nr. 8/1996, se constata ca in lucrarea lui Victor Ponta pasajele similare cu cele din lucrarile celorlalti trei autori sunt semnalate prin referinte bibliografice.

Totodata, asa cum s-a concluzionat prin raportul de constatare tehnico-stiintifica efectuat in cauza, lucrarea in litigiu si lucrarea "Drept International Penal" semnata de Vasile Cretu sunt lucrari cu caracter didactic. S-a mentionat faptul ca in cuprinsul prefetei operei lui Vasile Cretu aceasta este calificata ca "manual universitar", iar in prefata lucrarii lui Victor Ponta se precizeaza ca aceasta "se adreseaza deopotriva studentilor de la facultatile de drept, relatii internationale, a celor ce urmeaza studii de master in drept international, relatii internationale, practicienilor, cat si publicului larg". Imprejurarea ca Victor Ponta a avut in vedere in conceperea operei sale si lucrarile autorilor mentionati, preluand din acestea sursele stiintifice vizand informatii publice referitoare la acte normative comunitare si institutii internationale nu poate fi asimilata cu o reproducere fara drept, deoarece aceasta ar insemna o extindere nejustificata a sferei de protectie a dreptului de autor".

Rezolutia Parchetului General Dosarul Victor Ponta Acuzat Plagiat Citeste si:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4743 vizualizari

 • +32 (36 voturi)    
  palavre (Marţi, 21 mai 2013, 19:45)

  Snitzelvienez [utilizator]

  sa-i spuneti asta lui mutu..tot sistemul romanesc e infect
  • +11 (13 voturi)    
   Bomba ticaie in continuare (Marţi, 21 mai 2013, 22:03)

   Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui Snitzelvienez

   Spre ghinionul tuturor plagiatorilor, plagiatul nu se prescrie niciodata iar "sentinta" data astazi de ORDA nu are nici caracter definitiv si nici irevocabil.
   Plagiatele lui Ponta o sa-l loveasca in moalele capului exact cand ii va fi lumea mai draga, indiferent ca acest lucru se va petrece peste un an, peste 5 sau peste 10.
   Regimurile se schimba, guvernele cad, iar membri ORDA nu sunt alesi pe viata. La fel si sefiul Parchetului , ministrul justitiei sau cel al invatamantului. Vin altele (si altii) si pana la urma tot se vor gasi niste oameni cu caracter care vor face ordine in plagiatele acestui Dottore.
   Deocamdata este salvat. Dar numai provizoriu.
   Iar Plagiatorul stie asta foarte bine.
   • +1 (1 vot)    
    problema nu e asta (Miercuri, 22 mai 2013, 12:58)

    Snitzelvienez [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

    e alta..inca la ora actuala se fabrica dottori pe banda rulanta mai ales din univ private..cu scopuri financiare bine definite..
  • +6 (6 voturi)    
   plagiatorii conduc Romania! (Marţi, 21 mai 2013, 23:12)

   roman diaspora [utilizator] i-a raspuns lui Snitzelvienez

   Ori de vorbim de plagiatorul sef care dupa ce si-a copiat lucrarea de doctorat a plagiat si programul de guvernare pdl-ist si totusi se impotmoleste la implementare. Ii propun sa-l ia consilier pe D-l Boc. Ori vorbim de mascotele de politicieni cu diplome cumparate care nici macar nu stiu sa scrie corect. Daca-i intrebi cu ce s-a ocupat lucrarea lor de diploma dau coltul. Procentul de plagiat este foarte mare, nu numai in Romania, ci in intreaga lume. Pana acum cativa ani nu se astepta nimeni ca vor aparea programe de depistare a plagiatului. Cam cati magistrati sau profesori universitari cu lucrari de diploma, doctorat, carti scrise, etc credeti ca le-au scris si conceput ei insisi? ... Asta e valabil pentru toti autorii, fie de lucrari, fie de carti sau articole. Hotul neprins e "autor cinstit". Dar daca o tara si o lume (ma refer la cei care citesc revista"Nature", ca sunt multi) te-a prins cu mata-n sac, esti VARZA, Plagiatorule prim-ministru! Plagiate sunt CUVINTELE, FRAZELE, IDEILE, Nu formatele! ORDA, e cumva organizatie de handicapati??? Sa facem plangere la Brüxel?

   Asa ca Domnule PLAGIATOR, gaseste prilejul, recunoaste, cereti scuze, si vei fi spalat. Dar ai curajul? Ai demnitatea de a-ti recunoaste limitele tineretii, pe care orice om MATUR si le recunoaste???
   • 0 (0 voturi)    
    de ce sa se scuze? (Joi, 23 mai 2013, 13:24)

    T34 [utilizator] i-a raspuns lui roman diaspora

    Oameni buni, mi se pare ca nu vedem padurea din cauza copacilor!! Ponta nu a plagiat pentru ca NU AVEA CUM SA PLAGIEZE!! EL NU A FOST VREODATA DOCTORAND, deci nu avea cum sa scrie vreo teza de doctorat!!

    Hai sa clarific: in toate universitatile lumii civilizate, intai trebuie sa faci un program de master, dupa care trebuie sa faci un master de cercetare de CEL PUTIN 2 ANI, la finalul caruia trebuie sa scrii o lucrare BAZATA PE O CERCETARE ORIGINALA, apropiata ca si consistenta de o lucrare de doctorat si, de asemenea, trebuie sa-ti publici cercetarea in reviste de specialitate. Abia dupa aia TI SE PERMITE SA TE INSCRII la doctorat! Ori stagiul de 6 luni facut de Ponta prin crasmele din Italia, in urma caruia nu a publicat vreo cercetare, nu cred ca se poate numi master de cercetare!! Deci, ceea ce a publicat el se numeste simplu: HARTIE IGIENICA; daca nu a parcurs tote aceste etape, PROGRAMUL LUI DE DOCTORAT ESTE NUL. Din motivele de mai sus, trebuie anchetat profesorul care l-a acceptat la doctorat, adica Bombonel!
 • +36 (38 voturi)    
  Versurile mele originale (Marţi, 21 mai 2013, 19:47)

  Daniels22026 [utilizator]

  Am scris citeva versuri in cinstea ORDA, intrucit sint mindru de tara mea:

  Cum nu vii tu,Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
  Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
  Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
  Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!
  • +33 (35 voturi)    
   Superb :)) (Marţi, 21 mai 2013, 20:26)

   old man [utilizator] i-a raspuns lui Daniels22026

   Fiind vorba despre caractere diferite, despre format electronic (nu pe hartie) - este clar pentru toata lumea ca nu este un plagiat si ca versurile va apartin :))
 • +31 (33 voturi)    
  :)))) (Marţi, 21 mai 2013, 19:48)

  nano2k [utilizator]

  "Expertiza ORDA in cazul de plagiat de care e acuzat Ponta: Nu se poate proceda la calcularea procentului de text identic preluat deoarece formatele lucrarilor, tipul caracterelor utilizate si paginatiile sunt diferite"

  Deci daca iau un text si il formatez cum am eu chef, schimb din Letter in A4 sau invers, modific fontul, le mai ametesc un pic, inseamna ca pot revendica un premiu nobel, nu?

  Incredibil cum se dau toti peste cap sa-l faca alb pe un simplu plagiator.

  Deci la noi in tara numai forma conteaza, continutul, substanta e irelevanta, nu?

  Intr-o tara cu forme fara fond la ce sa te mai astepti?

  E liniste in sfarsit peste tara peste care ninge linistit cu NUP NUP NUP.

  A-nceput de ieri să cadă
  Câte-un NUP, acum a stat,
  Norii NUP s-au răzbunat
  Spre apus, dar stau grămadă
  Peste sat.

  Nu e soare, dar e bine,
  Şi pe râu e numai NUP.
  Vântu[si Ponta]-i liniştit acum,
  Dar năvalnic NUP ne vine
  De pe drum.

  samd... samd...
  • +11 (13 voturi)    
   ORDA, instanta stiintifica si academica (Marţi, 21 mai 2013, 20:38)

   sisipisi [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

   Da' recunoasteti ca instrumentele de verificare a plagiatului ale ORDa sint ceva nemaivazut pe planeta, fie ca vor, fie ca nu vor sa-l albeasca pe Ponta... Ma intreb, ce competente are ORDA sa expertizeze un asemenea caz de plagiat stiintific? La ORDA lucreaza ceva juristi si inspectori pentru inregistrare fonograme si piraterie. Nici nu puteau da alte concluzii decit imbecilitatile relatate aici. Nu stiu ce e atit de greu de priceput ca o comisie stabilita de emitentul titulului de doctor (Universitatea Bucuresti, de exemplu) e singura indreptatita sa dea verdicte. Las deoparte faptul ca profesorii din comisia de doctorat au o raspundere ca nu au facut o verificare din acest punct de vedere sau nu au dorit.
   • +5 (5 voturi)    
    PENIBIL, PENIBIL, PENIBIL (Marţi, 21 mai 2013, 23:18)

    roman diaspora [utilizator] i-a raspuns lui sisipisi

    Oare ordistii astia au copii? Ce le vor explica peste ani? Ce va explica Ponta propriilor copii cand vor fi in stare sa inteleaga penibilul in care i-a mocirlit propriul tata?
    Jurnalisti, mai scrieti articole despre DEMNITATE!!! In Ro. ar fi bine s-o introducem in rugaciunea de seara-. "Ajuta-mi Doamne sa fiu DEMN"!
    • +2 (2 voturi)    
     excelent (Miercuri, 22 mai 2013, 1:10)

     un dac [utilizator] i-a raspuns lui roman diaspora

     fara sa vrei ai facut un act ratat remarcabil. ai pus punctul pe "i". Adica ordistii au sigur "copii" cu plagiatul, la fel si ponta. Totul este pe baza de copii. Felicitari!
  • +2 (2 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 21 mai 2013, 22:29)

   [anonim] i-a raspuns lui nano2k

 • +16 (18 voturi)    
  Motive ... (Marţi, 21 mai 2013, 19:53)

  Mari.an [utilizator]

  Astea-s motive pentru care toti cei din Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor (ORDA) care au "lucrat" la expertiza asta sa fie trimiasi acasa si pusi altii sa-si faca treaba cum trebuie.
  Cum poti sa spui asa ceva? Cica e paginat altfel, caracterele sunt diferite si formatul e diferit.
  E ca si cum ai zice ca "ai pus mana" pe un film de doua ore de pe internet, il rupi in episoade de cate o jumatate de ora, pui peste coloana sonora originala o coloana sonora care-ti place, cu titrare in limba romana si tai 5% din marginile stanga/dreapta. Am acelasi film, "paginat" diferit, in "format" diferit.... Cat de chior poti sa fii sa nu recunosti ca e acelasi film?
  Asta-i bataie de joc, nu aplicarea legilor.
  • +11 (13 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 21 mai 2013, 20:23)

   [anonim] i-a raspuns lui Mari.an

   • +8 (10 voturi)    
    .. (Marţi, 21 mai 2013, 20:36)

    a2t [utilizator] i-a raspuns lui

    Si schimbatul codecului e complicat. Mai bine schimbi contrastul si luminozitatea.
    • +6 (6 voturi)    
     Hehe (Marţi, 21 mai 2013, 20:56)

     gamma [utilizator] i-a raspuns lui a2t

     Va complicati degeaba , se vede de la o posta ca DVD-ul scris de voi arata altfel decat celalalt iar titlul mazgalit cu markerul se poate dovedi la o expertiza grafologica ca este scris de mana voastra :)
  • 0 (0 voturi)    
   Trimisi la tribunal, nu acasa (Miercuri, 22 mai 2013, 18:40)

   sorincj [utilizator] i-a raspuns lui Mari.an

   Expertiza respectiva, avand in vedere intentia evidenta nu este neglijenta in serviciu, este abuz in serviciu si favorizarea infractorului. Infractorul este Ponta.
  • 0 (0 voturi)    
   Great!! (Joi, 23 mai 2013, 13:09)

   T34 [utilizator] i-a raspuns lui Mari.an

   Bravo tata, esti destept. Tocmai a aparut Iron Man 3. Il fac din format 720p in 1080p si ma apuc sa-l vand la taraba, ca doar e filmul meu, facut cu munca mea!! Doar se vede clar ca formatul e diferit. La urma-urmei nici nu ar fi necesar sa-i schimb formatul, ca exista doar pe marile ecrane si eu vand DVD-uri nu role de proiectie, nu?! Sa aiba cineva tupeul sa se ia de mine, ca ma duc direct la ORDA cu ei de gat!! :D
 • +14 (16 voturi)    
  Daca nu vrei normal ca nu poti (Marţi, 21 mai 2013, 19:53)

  linarel [utilizator]

  sint atitea programe de calculator care dupa scanare recunosc textele.

  Oare de ce mai sinteti platiti ???
 • +11 (13 voturi)    
  Si cioplit în piatră... (Marţi, 21 mai 2013, 19:54)

  echos [utilizator]

  tot plagiat se cheamă...
  chiar dacă formatul lucrarii, tipul caracterelor utilizate si paginaţia diferă
 • +10 (12 voturi)    
  Explicatii puerile pentru plebe (Marţi, 21 mai 2013, 19:55)

  uluit [utilizator]

  Characterele se pot modifica simplu, cu functia "Replace" in WordPad, ceea ce nu presupune o munca laborioasa.
  Ponta ramane Plagiator-Sef, fara calcul procentual. sic!

  Imi permit sa citez EVZ:
  "Aşadar, chiar dacă primul-ministru Victor Ponta a săvârşit cea de-a doua acţiune prevăzută de textul art. 240 din Codul penal, şi anume îndeplinirea unui act legat de o calitate oficială cu intenţie, fapta nu întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de uzurpare de calităţi oficiale. Ceea ce a săvârşit primul-ministru a fost o uzurpare a atribuţiilor Preşedintelui României, dar nu o uzurpare a calităţii de Preşedinte al României. (...) Este adevărat că, prin arogarea atribuţiei generale de reprezentare a statului român, primul-ministru şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu", se spune în document.
 • +12 (14 voturi)    
  Idioti (Marţi, 21 mai 2013, 19:55)

  mansapiens [utilizator]

  Jigodiile de la ORDA nu sunt in stare sa vada un plagiat cat Brazilia de mare in schimb ii haituiesc pe amarestenii care descarca filme sau muzica. Imi aduc aminte ca inainte sa plec din tara voiau sa puna si taximetristii sa plateasca drepturi de autor pentru muzica de la radioul din masina. Cum ramane cu expertiza Consiliului de la Universitatea Bucuresti? Dar a celor de la Nature? Ponta e un prim-ministru fara rusine- asta stiam, dar cei care tolereaza asa ceva sunt mult mai vinovati decat el. Pacat de Romania ca e locuita de asa popor.
 • +12 (14 voturi)    
  a scris cu â în loc de î, și a derutat copoii (Marţi, 21 mai 2013, 19:57)

  visio [utilizator]

  adevărul este că hingherii dela orda fac și ei ce pot pt un concediu la bulgari...
 • +9 (11 voturi)    
  extraordinar (Marţi, 21 mai 2013, 19:58)

  toubib [utilizator]

  Pana unde se poate merge ca sa scoti basma curata un derbedeu care a copiat, doar pentru ca ocupa (vremelnic) o functie mare in stat?
  Auzi, difera fonturile si paginatia....
 • -16 (18 voturi)    
  Iar Plagiat, Uzurpare cind Ponta merge in Europa (Marţi, 21 mai 2013, 19:59)

  dumitrica [utilizator]

  Notez ca, acum cind Victor Ponta pleaca sa reprezinta tara la un Consiliu European, apare din nou vechea poveste a plagiatului si una noua "Uzurparea de atributii prezidentiale" despre care nu am stiut nimic pina azi.

  Acelasi scenariu ca in trecut. Cum pleaca Ponta in strainatate la o reuniune importanta imediat niste institutii din Romania aduc vorba de diverse infratiuni pe care primul ministru le-a savirsit.

  Nu este greu sa vezi cine se afla in spatele acestor atacuri de discreditare.
  • +8 (12 voturi)    
   Notez ca, acum.. (Marţi, 21 mai 2013, 20:25)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

   Cand Poanta trebuie sa plece sa reprezinte Romania in CE, apar si NUP-urile, la niste plangeri depuse acum niste luni in urma. Graba mare domnule, mare de tot!

   Faptul ca nu ai stiut nimic pana astazi, este treaba ta. Faptul ca nu ai stiut cand si ca s-au depus niste plangeri penale impotriva lui Poanta, acum niste luni de zile in urma, iarasi e treaba ta.

   Intr-adevar, nu este o coincidenta ca tocmai acum s-au dat aceste NUP-uri, cand e sa plece el in afara, sa fie spalat si albit, mai ales dupa ce si-a numit si Procurorul General. Dar ai si tu dreptate: nu este greu sa vezi cine se afla in spatele acestor NUP-uri.

   Iar doza de latrine tv isi face efectul incet, dar sigur.
  • +6 (8 voturi)    
   NUP (Marţi, 21 mai 2013, 20:33)

   adro [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

   Astea sunt VERDICTE omule, adica incheierea expertizelor declansate in trecut, si ii sunt foarte favorabile, s-a dat NUP. Asta au facut institutiile de care vorbesti, l-au scos basma curata, macar ca el e in namol pana la gat.
   • 0 (0 voturi)    
    NUP pt infractiuni necunoscute public! (Marţi, 21 mai 2013, 21:39)

    dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui adro

    Anuntarea publica a unui NUP pentru o infractiune necunoscuta publicului "Uzurparea de calitati prezidentiale / statutului de presedinte" nu este de natura sa il puna pe Victor Ponta intr-o lumina favorabila mai ales ca Uzurparea ii este imputata chiar si cu NUP dar nu a functiei de presedinte al tarii ci doar a unor atributii prezidentiale.

    La reuniune europeana Ponta se va ocupa mai mult cu declaratii referitoare la plagiat si uzurpare decit cu tema dezbaterilor.
 • +16 (18 voturi)    
  prosti? (Marţi, 21 mai 2013, 20:03)

  bedexe [utilizator]

  Orda, chiar ne credeti prosti?
  1. Compare din Word.
  2. Text pur si simplu si pus intr-un tool de comparare eg meld, kdiff sau araxis.

  La nivel de orda va deranjeaza formatul diferit la font? Penibil
  V-ati compromis total
 • +6 (8 voturi)    
  prosti? (Marţi, 21 mai 2013, 20:03)

  bedexe [utilizator]

  Orda, chiar ne credeti prosti?
  1. Compare din Word.
  2. Text pur si simplu si pus intr-un tool de comparare eg meld, kdiff sau araxis.

  La nivel de orda va deranjeaza formatul diferit la font? Penibil
  V-ati compromis total
 • +10 (12 voturi)    
  si coperta? (Marţi, 21 mai 2013, 20:05)

  sucaa [utilizator]

  coperta este diferita? daca da, este clar, pontacu n-a plagiat :)))
  deci astia-s bat joc de cei 70% care i-au votat. isi rad in barba: hai sa vedem cat de fraieri sunt aia de ne-au votat. le aruncam zilnic gogosi sa vedem cat sunt de creduli.
  n-am crezut ca romanul este atat de usor de fraierit. banuiam ceva, dar la nivelul asta... nu. sa inghiti faptul ca erau caractere diferite si de aici rezulta ca nu este plagiat deja depaseste limita bunului simt.
  la urmatorul sondaj, plagiatorul sef o sa mai castige niste procente. ca doar traim in Romania.
 • +1 (9 voturi)    
  HOARDA de mitici damboviteni (Marţi, 21 mai 2013, 20:07)

  PSD-erbedeul [utilizator]

  "Judecata de Apoi" in cazul plagiatului de la Cuza, pe 30 mai
  http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/judecata-de-apoi-in-cazul-plagiatului-de-la-cuza-pe-30-mai--10002.html
  ”Conducerea Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" sustine ca se va face lumina in privinta acuzatiilor de plagiat care o vizeaza pe Olesia Mihai, in sedinta de Senat din 30 mai. Atunci, comisia de etica a universitatii va avea concluziile investigatiei incepute de catre o comisie formata din trei specialisti, profesori ai Catedrei de limba si literatura engleza de la Facultatea de Litere. "Sper ca în şedinţa Senatului din 30 mai să avem raportul comisiei de etică. Sper că avem o clarificare a situaţiei, să punem punct la toată această tevatură care s-a creat, pentru că universitatea noastră nu este definită prin asemenea fapte incalificabile din punct de vedere etic. Din câte am înţeles, pe cale nu oficială, ci informală, doamna a recunoscut faptele respective. Probabil că universitatea va propune anularea titlului de doctor, retragerea titlului de cadru didactic şi referatul respectiv îl vom înainta Ministerului Educaţiei, care are autoritatea conferită de lege să retragă oficial titlul de doctor, fiind emitentul diplomei. Mie îmi pare rău că s-a petrecut lucrul ăsta în universitatea noastră, îmi pare rău ca persoana respectivă a recurs la asemenea lucruri, faptul in sine fiind incalificabil si foarte grav", a precizat Vasile Isan, rectorul UAIC. In urma mediatizarii cazului, Olesia Mihai, lect.univ.dr.la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, si-a depus demisia. Potrivit portalului integru.org, ea ar fi preluat in teza de doctorat sustinuta in 2005 pasaje intregi din lucrarea de dizertatie a profesorului american Jay Ruud.”
  • -1 (3 voturi)    
   jet (Marţi, 21 mai 2013, 22:13)

   hollow [utilizator] i-a raspuns lui PSD-erbedeul

   nici macar nu merita citit ce-ai scris. De fiecare data cand folosesti formula tipica de frustrat provincial "mitic" meriti un jet automat si minus.
   • +1 (1 vot)    
    este un citat (Miercuri, 22 mai 2013, 8:21)

    PSD-erbedeul [utilizator] i-a raspuns lui hollow

    este un citat
 • +11 (13 voturi)    
  INCREDIBIL!!!!!!!!!! (Marţi, 21 mai 2013, 20:14)

  Pop1 [utilizator]

  wtf ... in ce tara traim?
  incredibila musamalizare.
  Baietii aceia ar trebui sa isi dea demisia.
  Rusine!
 • +11 (13 voturi)    
  mda.. (Marţi, 21 mai 2013, 20:15)

  warp1618033 [utilizator]

  E ca in aschia lui Bula:

  Copii, astazi spunem bancuri!
  Bula - Tata taia lemne si i-a intrat o aschie in C*R
  Profesoara - Mai pe ocolite, Bula.. mai pe ocolite..
  Bula - Tata taia lemne si a sarit o aschie care l-a ocolit o data, l-a ocolit de doua ori si pe urma i-a intrat in C*R

  Cam asa si cu Ponta.. a plagiat el asa.. dar mai pe ocolite.. hai bai nene lasa-ne.. tot in C*R i-a intrat si lui.. mai grav e ca tot acolo il si doare! chiar daca e pe fata si stie toata lumea!
 • +2 (2 voturi)    
  imi este rusine (Marţi, 21 mai 2013, 21:37)

  UnCititor [utilizator]

  Traiesc un sentiment de rusine ca traiesc intr-o tara in care oameni platiti de la buget pot sa ne risipeasca banii intr-un mod atat de abject.

  Nu ma astept sa pateasca ceva domnul Ponta; nici nu stau sa ma gandesc la asta;
  Dar aceasta explicatie cu formatarea, este pentru handicapati mintali. Adica nu pot sa inteleg cum o persoana care a avut doar atata imaginatie, lucreaza la ORDA.
  • +3 (3 voturi)    
   functionarul roman nu se dezminte (Miercuri, 22 mai 2013, 13:25)

   sisipisi [utilizator] i-a raspuns lui UnCititor

   Sa reamintim ca ORDA e in subordinea premierului? Shall I say more? Vorba unui comentator mai sus: ce nu face omul pentru un concediu in Bulgaria... sau sa-si tina scaunul sau o prima de 10000 euro?
 • +6 (6 voturi)    
  plagiat (Marţi, 21 mai 2013, 21:50)

  mihail nica [utilizator]

  in sfarsit am inteles.ma duc la biblioteca academiei, xeroxez o pagina de manuscris din poemele lui eminescu , ma duc acasa si o editez la calculator folosind caractere courier new si-mi trec numele dedesupt. conform expertizei nu-i un plagiat pt. ca " formatele lucrarilor,tipul caracterelor utilizate si paginatiile sunt diferite" .uite asa public un volum, avand grija ca inainte de cuprins sa pun o bibliografie in care sa -l trec intre abecedar si carte de limba romana clasa a iv-a pe rapo- satul eminescu,
 • +5 (5 voturi)    
  Brrrr... (Marţi, 21 mai 2013, 21:58)

  Colebil Clinton [utilizator]

  Astia sunt tampiti sau se prefac?
 • +5 (5 voturi)    
  Concluzie ORDA (Miercuri, 22 mai 2013, 1:20)

  un dac [utilizator]

  Ce a scris Ponta nu-i apartine, dar nu-i apartine nici lui Geamanu. Si asta a avut nume predestinat, e frate geaman cu ponta in lucrari de doctorat. E un pas important, acum ca stim ca si cei care-l apara considera lucrarea lui ca fiind fara nicio contributie personala, mai ramane doar sa convertim totul in arial si sa paginam identic si gata plagiatul.
  Consider ca doar aceasta declaratie este suficienta pentru renuntarea la titlul de doctor. Va urma in curand renuntarea la orice functie, plagiatul nu se prescrie. Asta este farmecul lui. Chiar si mort, ponta va cobori din functia de doctor in cea de escroc.
 • +5 (5 voturi)    
  Campioni mondiali (Miercuri, 22 mai 2013, 3:02)

  Leon_Magnificul [utilizator]

  La smecherie, romanii sint campioni mondiali. Pacat ca nu tine si de foame.
 • +2 (2 voturi)    
  ... (Miercuri, 22 mai 2013, 10:17)

  a.nonim [utilizator]

  Unde mai pui ca Ponta a fosit si alt font...
 • +1 (1 vot)    
  sinistru (Miercuri, 22 mai 2013, 13:36)

  Ava_ps [utilizator]

  Atunci fiecare poate lua pe o teză de doctorat străină, o traduce și o prezintă drept „originală”, că doar e în altă limbă, cu alte caractere. Și vom avea o țară de doctori!
  Halucinant... culmea e că apoi sărim ca mușcați cînd Europa ne pune eticheta de hoți - nouă, romînilor, care avem mare grijă să ne delimităm de țigani.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by