Presedintele Consiliului Judetean Dambovita, social democratul Adrian Tutuianu a declarat marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca neintelegerile din USL pe plan local ar putea duce la dizolvarea Consiliul Judetean. Tutuianu ii acuza pe liberali ca au facut front comun cu reprezentantii PDL si PPDD pe care ii sustin pentru functii publice.

"USL functioneaza in Dambovita si a functionat normal pana in urma cu doua-trei saptamani cand au inceput anumite pretentii care nu au justificare si cand domnul Volintiru a inceput sa stranga tot mai multi pedelisti pe langa dansul. Am avut o discutie aseara (luni seara, n.r.) si i-am spus ca interesul USL depaseste interesele personale (...) Neintelegerile din USL Dambovita pot duce la dizolvarea Consiliului Judetean si la organizarea de alegeri anticipate", a declarat Tutuianu citat de agentia Agerpres.

La sedinta ordinara de Consiliu Judetean din luna aprilie consilierii PNL, precum si cei ai PDL si PPDD, au absentat fara a da vreo explicatie publica. Totodata Tutuianu este nemultumit de faptul ca organizatia judeteana a PNL sustine pentru functii publice membri marcanti ai PDL Dambovita.

''Primul lucru pe care il voi face, daca voi primi amenda de la Directia Generala a Finantelor Publice ca nu am depus contul de incheiere al exercitiului bugetar, voi imputa suma, de vreo 500 de milioane de lei vechi, consilierilor judeteni care absenteaza nemotivat. Alt lucru pe care il voi face este sa discut cu fiecare grup politic in parte. Daca nu ne vom putea intelege mergem la alegeri anticipate. Sunt dispus sa le provoc chiar eu, prin modul in care se vor comporta consilierii judeteni ai PSD'', avertizeaza Adrian Tutuianu.