Guvernul trebuie remaniat "total", a declarat la RFI liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, adaugand ca "lucrurile incep sa se clatine in coalitie", din cauza Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR). In opinia acestuia, UNPR cere mai multe ministere.

Pentru Ilie Sarbu, posibila remaniere a Guvernului Boc nu ar avea nici o valoare. "S-ar impune o remaniere totala, adica sa plece actualul Guvern", a spus liderul senatorilor PSD. Parlamentarul social-democrat a declarat ca, din cauza pretentiilor UNPR, partid care are in prezent un singur minister in Guvern, "lucrurile incep sa se clatine in coalitie".

"Stiu ca sunt probleme cu UNPR-ul, cand e vorba de remaniere. Ei vor mai multe posturi in Guvern, pentru ca numarul parlamentarilor UNPR a crescut. Deci iata ca lucrurile in aceasta coalitie incep sa se clatine, nu merg asa cum si-au dorit cei care au format-o", a afirmat Ilie Sarbu.

Presedintele UNPR, Cristian Diaconescu, a declarat luni la RFI ca Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei nu va pretinde "institutii guvernamentale". El a precizat in contextul discutiilor despre o posibila remaniere a Guvernului Boc ca in coalitie "nu au existat nici un fel de consultari" pe aceasta tema.

Martea trecuta, un comunicat al Guvernului preciza ca "nu exista nici un demers institutional intre primul-ministru si presedintele Romaniei in vederea realizarii remanierii guvernamentale. In consecinta, acest subiect nu este de actualitate". Acesta precizeaza ca potrivit art. 85, alin 2 din Constitutia Romaniei remanierea se efectueaza de presedinte, la propunerea primului-ministru.

HotNews.ro a scris lunea trecuta ca democrat liberalii asteapta ca remanierea guvernamentala sa aiba loc in cateva zile. In aceeasi stire se arata ca remanierea a fost amanata pe fondul pretentiilor UNPR-ului.

Citeste continuarea pe www.rfi.ro.