Emisiunile politice la televizunile de profil seamana in ultima vreme cu o telenovela la care te uiti din inertie desi stii dinainte ce se va intampla. Cele doua tabere politice se acuza reciproc de provocarea actualei crize politice folosind drept argument pasajul preferat din Constitutie.

In acest timp, moderatorii, de la care intr-o lume ideala am astepta explicatii non-partizane sau daca nu macar o doza de … moderatie, au un discurs identic cu cel al politicienilor. Poate din incompetenta, sau poate la indicatiile patronilor respectivi, nu stiu. Cert este ca toti prezinta actuala criza in termeni catastrofali si au o idee foarte clara despre vinovatii pentru situatia creata.

Sunt convins ca multi dintre voi, stimati cititori, urmariti aceste emisiuni si va enervati foarte tare, ceea ce - trebuie subliniat - este nesanatos. De aceea va propun un tratament bazat pe gandirea pozitiva. Criza politica are virtuti benefice deosebite de care nu se vorbeste deloc. Ea este un revelator extraordinar pentru deficientele structurale ale sistemului nostru politic.

Am descris in articolul trecut modul in care ea pune in evidenta deficientele Constitutiei. Acestea sunt astazi cunoscute si recunoscute de intreaga clasa politica. Ceea ce, in paranteza fie spus, demonstreaza a posteriori incompetenta politicienilor si ONG-istilor care la momentul adoptarii se intreceau in aprecieri laudative la adresa creatiei parintelui Antonie (Iorgovan).

Citeste mai mult si comenteaza pe blogul lui Mihai Damian.