Televiziunea Nationala a publicat un anunt de angajare care incalca legislatia din domeniu, scrie Emil Stoica, pe blogul lui. Anuntul in cauza este: "Televiziunea Romana organizeaza casting pentru prezentatori de programe sportive, la care sunt asteptati sa se inscrie tineri, fete si baieti, cu varste cuprinse intre 19 si 30 de ani. Persoanele interesate sa participe la preselectie trebuie sa cunoasca bine limba romana, sa aiba cunostinte solide in domeniul sportului, dictie foarte buna, aspect fizic placut, spontaneitate, capacitate de a sustine un dialog viu, de a vorbi liber, fara prompter, sa cunoasca limba engleza, limba franceza si sa aiba cunostinte de operare PC".

Acest anunt a fost preluat si de presa, inclusiv de cea de specialitate, de site-uri de anunturi pentru locuri de munca etc.

Problema anuntului este ca el contine cel putin o cerinta ce incalca legislatia in domeniu, prin includerea conditiei de varsta (de exemplu de ce nu ar fi bun cineva de 31 de ani?).

Nu este o problema singulara a TVR.

Este insa o problema a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (C.N.C.D) care a reusit performanta ca in primele 8 luni ale acestui an sa emita nici mai mult nici mai putin de 3 comunicate de presa!!!, dintre care unul referitor la o vizita a unei delegatii din strainatate. In 2007, CNCD dadea cam un comunicat pe luna, dar asta pentru ca erau valuri mult prea mari in presa (de exemplul scandalul “Cioroianu” sau “tiganca imputita”). Eu as sugera desfiintarea acestui “Consiliu National” - care are aceasta schema stufoasa de personal - si externalizarea activitatii sale catre domeniul privat / ONG, cu buget cu tot. Sunteti de acord?

PS. Cat despre TVR: sunt curios daca se va sesiza aceasta institutie sau daca vreo institutie de presa va dedica macar 0,332% din atentia acordata Institutului Cultural Roman…

Comenteaza pe Jeopardy.