In vremea lui Emil Boc a facut cariera sintagma "pensii nesimtite", cu referire la veniturile din pensii ale fostilor posesori de epoleti. Intr-un avant populist, Boc a promis ca va recalcula si va taia. Rezultatul final, la capatul a vreo doi ani de zbateri, dupa angajari de raspundere guvernamentala, procese si proteste, a fost ca de recalculat s-a recalculat, dar de taiat nu s-a taiat nimic, ba chiar pe ici pe colo au crescut pensiile fostilor securisti, militari sau judecatori. La vremuri mai recente, Victor Ponta a gasit si el un subiect populist, adica "salariile uriase" ale unor bugetari. Intr-un exces de sinceritate, Ponta a spus ca evita epitetul "nesimtite", ca ii apartine lui Boc. Planul ar fi ca salariile din sistemul public ce depasesc 4.500 de lei sa fie taxate cu inca 16% pentre ceea ce depaseste 16%.

Propunerea a fost intampinata cu respingere de la inceput de partenerul lui Ponta, liberalul Antonescu. Probabil ca acesta si-a dat seama ca e un atac la venitul sau de parlamentar, deci am descoperit din prima o categorie scutita de taxare suplimentara. Aflat astazi la Bookfest, Ponta a declarat ca taxa suplimentara nu va fi aplicata profesorilor universitari, nu da bine. Maine isi va aminti de generali sau chestori sau cum le mai zice acum. Pe urma va pierde procesul cu judecatorii.

Deocamdata Ponta sustine ca se refera mai ales la angajatii din companii de stat. Dupa ce oamenii PDL vor fi schimbati cu cei ai USL, probabil ca se va mai gandi putin si se va concentra pe subiectul real al acestui avant socialist, adica tatal Robertei Anastase. "Nu ma las", zice Ponta. E bine, ca nici Boc nu s-a lasat.

Comenteaza pe blogul La coltu' strazii.