Un prezervativ roz cu o lungime de 18 metri a fost aplicat peste un monument istoric din Sydney, ca parte a unei campanii de promovare a acestei metode de protectie in randul homosexualilor din orasul australian, care doreste sa limiteze la maximum infectarea cu HIV pana in anul 2020, anunta Mediafax.

Potrivit theguardian.co.uk, obeliscul din Hyde Park, un simbol al orasului australian Sydney, este de fapt un turn de ventilatie al sistemului de canalizare al orasului. Acesta dateaza din 1857 si este considerat monument istoric.

Turnul a fost acoperit joi cu un prezervativ roz urias ca parte a unei campanii privind constientizarea riscurilor de transmitere a virusului HIV, care provoaca SIDA, in randul membrilor comunitatii gay din Sydney.

Vineri, mai multi barbati musculosi au fost prezenti langa monument, pentru a face fotografii de promovare a campaniei cu trecatorii curiosi. De asemenea, mai multe materiale cu mesaje promotionale si informative au fost imprastiate in zona.

Aplicarea prezervativului peste obelisc a durat sapte ore si s-a realizat in timpul noptii. Turnul de ventilatie va sta acoperit cu acest prezervativ roz pana pe 12 noiembrie.