Noua persoane au fost arestate, marti, in sudul Frantei, iar o cantitate importanta de arme si munitii a fost confiscata, in urma unor raiduri anti-teroriste ale Politiei. Arestarile au fost facute la Marsilia si in apropiere de Avignon, potrivit AFP. Marea Britanie a avertizat, duminica, in legatura cu "o puternica amenintare terorista" in Franta si Germania, in aceeasi zi in care si Statele Unite si-au avertizat cetatenii care calatoresc in Europa in legatura cu "posibile atacuri teroriste".

MAE britanic a avertizat ca eventualele atacuri ar putea avea ca tinta "locuri publice frecventate in special de expatriati si calatori straini".

Si Departamentul de Stat de la Washington a emis, duminica, o avertizare de calatorie pentru cetatenii americani aflati in Europa, in care le atrage atentia in legatura cu "posibile atacuri teroriste". Cetatenii americani erau sfatuiti sa fie atenti si sa-si ia masuri de siguranta, in special in locurile publice.

"Departamentul de Stat avertizeaza cetatenii SUA in legatura cu posibilitatea producerii unor atacuri teroriste in Europa", se spune intr-o alerta de calatorie. Oficialii americani au afirmat inca de sambata ca urmeaza sa emita un astfel de avertisment.

"Informatii actuale sugereaza ca Al Qaeda si gruparile afiliate continua sa planuiasca atacuri teroriste", a afirmat Departamentul de Stat.

Pe 18 septembrie, seful Directiei Centrale de Informatii Interne de la Paris, Bernard Squarcini, a declarat ca Franta se afla sub o amenintare terorista majora, iar amenintarea unui atentat in Franta "nu a mai fost niciodata atat de mare".

Amenintarile teroriste la adresa Frantei au survenit dupa ce Parisul a adoptat, pe 14 septembrie, o lege ce interzice purtarea valului islamic in public, dar si in urma participarii unui contingent francez la operatiunile din Afganistan si a unui atac al unui comando francez asupra unei baze al-Quaida din Magrebul islamic, produs in luna iulie si soldat cu moartea a 7 membri ai gruparii teroriste.