Un oficial de la Teheran a declarat ca tigarile de contrabanda introduse in Iran au fost contaminate cu sange de porc si material nuclear, ca parte a unei conspiratii occidentale, transmite Washington Post. Mohammad Reza Madani, care reprezinta "Societatea pentru lupta impotriva fumatului", a adaugat ca Philip Morris International este o companie "condusa de sionisti".

Agentia semioficiala Mehr l-a citat pe Madani care a spus ca tigarile Marlboro, introduse in Iran prin contrabanda, au fost contaminate cu sange de porc si cu material nuclear neprecizat.

Oficialul iranian a declarat ca Philip Morris International, care vinde tigarile Marlboro in afara Statelor Unite, este o companie "condusa de sionisti" si exporta "in mod deliberat" tigari contaminate.

Washington Post afirma ca oficialul iranian nu a oferit detalii despre tigarile confiscate si nici dovezi care sa-i sustina afirmatiile. De asemenea, el nu a precizat cum au reusit autoritatile iraniene sa descopere ca tigarile erau contaminate.

Guvernul de la Teherean, care sustine deseori existenta conspiratiilor occidentale, a declarat ca circa 20 de miliarde de tigari sunt introduse prin contrabanda in Iran in fiecare an.