Garda Civila a arestat doua persoane in Spania, dupa ce au chinuit si torturat un taur intr-o arena din Alhaurín el Grande, transmite typicallyspanish.com. Autoritatile, care au identificat alti sase tineri implicati in incident, s-au autosesizat dupa aparitia pe Internet a unor inregistrari video dramatice.

Taurul a fost batutFoto: Hotnews

Inregistrarea video infatiseaza mai multi tineri ce par sa sa afle sub influenta alcoolului, chinuind si torturand un animal, in timpul unei sarbatori locale. O organizatie pentru protectia animalelor din Andaluzia a spus ca taurul a suferit rani atat de grave incat a trebuit sa fie sacrificat.

Un oficial din Malaga, Francisco Gutiérrez, a declarat ca a primit sute de plangeri din partea cetatenilor, iar mai multi turisti straini au spus ca "nu vor mai vizita Spania niciodata".

Cele sase persoane arestate ar putea fi acuzate de rele tratamente impotriva animalelor. Toti sase au fost eliberati dupa ce au dat declaratii, Procuratura Generala urmand sa decida daca va continua cazul impotriva lor.

Primarul localitatii Alhaurín el Grande, Juan Martín Serón, a declarat ca va anula toate luptele cu tauri in timpul sarbatorilor populare viitoare, insa s-a aparat afirmand ca alti tineri au sarit in arena si au incercat sa salveze animalul. Primarul a sustinut ca doar un mic grup de tineri "s-a comportat urat", adaugand ca animalul a fost ranit cand s-a lovit de un alt taur in arena.

Atentie, imagini extrem de violente!