Politia mexicana a descoperit cadavrele a sase persoane intr-o caverna aflata in apropiere de statiunea Cancun, trei dintre ele avand inimile smulse din piept, transmite CNN. Procurorul general al statului Quintana Roo a declarat ca cei sase au fost torturati, iar la trei dintre ei "pieptul le-a fost taiat, pentru a le fi scoasa inima".

Autoritatile incearca in prezent sa identifice cele sase cadavre, dintre care patru sunt ale unor barbati si doua femei, a spus Francisco Alor, procurorul general al statului Quintana Roo.

"Se presupune ca cei sase au fost torturati si piepturile le-au fost taiate, pentru a le fi scoase inimile", a anuntat biroul procurorului.

CNN precizeaza ca trei dintre cadavre aveau crustate pe abdomen litera "Z", o posibila referire la cartelul Zeta. Autoritatile au evitat insa sa faca o legatura intre cadavre si violenta din ultimii ani pusa pe seama traficantilor de droguri.

Incepand din 2006, de cand presedintele Felipe Calderon a trimis armata si politia federala sa se lupte cu cartelurile, peste 22.700 de persoane au murit in Mexic in confruntarile legate de traficul de droguri.

Intr-un interviu acordat in ianuarie HotNews.ro, ziaristul Malcolm Beith, care scrie din Mexico City pentru Newsweek si alte publicatii, a declarat ca violenta din Mexic poate fi oprita: "Chiar si unii dintre marii traficanti de droguri incearca sa-i puna capat, deoarece le aduce o publicitate pe care nu si-o doresc. Mijlocul de a opri violentele este acela ca una dintre gruparile principale sa preia controlul asupra intregului trafic de droguri din Mexic sau sa ajunga la o intelegere cu celelalte organizatii printr-un acord in stilul celor realizate intre mafioti. Totusi, pana cand acest lucru se va intampla, exista foarte putine lucruri pe care le pot face autoritatile pentru a preveni violenta".