Copiii hispanici alcatuiesc in prezent aproximativ un sfert din numarul tinerilor sub 18 ani din Statele Unite, majoritatea lor provenind din a doua sau a treia generatie de americani, si nu din randul imigrantilor recenti, releva un studiu citat de AFP.

Pentru prima data din 1980, majoritatea (52%) celor 16 milioane de copii apartinand populatiei hispanice din SUA era reprezentata, in 2007, de americani de generatia a doua, ceea ce inseamna ca acestia s-au nascut in aceasta tara, din cel putin un parinte strain, arata studiul realizat de Centrul Pew Hispanic.

Mai mult, aproape patru din zece copii din segmentul hispanic apartin celei de-a treia generatie sau uneia mai vechi, in timp ce doar unul din zece nu s-a nascut cetatean american si avand parinti straini - reprezentand prima generatie.

Pentru comparatie, in 1980 - cand Statele Unite au inceput sa se confrunte cu un val masiv de imigranti din Mexic, America Centrala si cea de Sud - tinerii hispanici alcatuiau mai putin de 10%. Pana in 2025, preconizeaza grupul de analiza independent Pew Hispanic, un copil american din trei va avea radacini latino.