Ministrul de externe britanic Boris Johnson se indreapta catre Iran pentru o vizita ce face parte dintr-o calatorie in trei tari din Orientul Mijlociu, noteaza CNN, citat de News.ro. Johnson se va intalni cu omologul sau Iranian, Mohammad Javad Zarif si va insista pentru eliberarea unor persoane retinute in Iran care au dubla cetatenie, conform unui comunicat al Foreign Office.

Comunicatul nu o mentioneaza pe femeia cu cetatenie britanica si iraniana, Nazanin Zaghari-Ratcliffe, care a fost retinuta in Iran din aprilie 2016, dar cel mai probabil cazul ei va fi printre principalele subiecte de discutie.

Boris Johnson a fost nevoit sa isi ceara scuze publice luna trecuta dupa ce a facut comentarii nepotrivite privind cazul lui Zaghari-Ratcliffe care ar fi putut cauza prelungirea sentintei.

Johnson a spus in fata unei comisii parlamentare ca Zaghari-Ratcliffe a predat journalism in timpul vizitei sale in Iran, dar mai tarziu si-a schimbat declaratia sustinand ca ea isi vizita rudele atunci cand a fost retinuta.

Comentariile pare ca au dus la somarea lui Zaghari-Ratcliffe la o audiere in instanta neprogramata, comentariile facute de Johnson fiind invocate ca dovezi ca Zaghari-Ratcliffe facea propaganda impotriva regimului.