O alianta mondiala care vizeaza lupta impotriva schimbarilor climatice a fost infiintata oficial miercuri la initiativa Danemarcei, la doua zile dupa ce Washington si-a exprimat din nou vointa de a se retrage din Acordul de la Paris care lupta impotriva incalzirii globale, potrivit Le Figaro.

p4gFoto: YouTube

Initiativa a fost anuntata la Copenhaga si se doreste crearea unui spatiu de impartasire a cunostintelor si tehnologiilor intre guverne, personalitati si intreprinderi. Intre tarile care au anuntat ca vor sa contribuie la "Partnering for Green Growth and the Global Goals 2030" (P4G) figureaza si China, Indonezia si reteaua C40, o federatie de peste 90 de mari orase care reprezinta un sfert din economia mondiala. Douasprezece dintre aceste orase sunt americane.

Luni, principalul consilier economic al presedintelui Trump a confirmat, la ONU, ca Washingtonul intentioneaza sa iasa din Acordul de la Paris, semnat in decembrie 2015, daca nu este renegociat in vederea unor prevederi mai favorabile Statelor Unite.

P4G va avea sediul la Washington, incepand din ianuarie, iar primul summit al aliantei urmeaza sa aiba loc in noiembrie 2018.