Un oras canadian declara ca nu va elimina svasticile dintr-un parc public, deoarece au o semnificatie istorica. Simbolurile naziste impodobesc o ancora care era expusa in Pointe-des-Cascades, Quebec. Ancora are o placa care o identifica ca un "suvenir al nazismului" si se spune ca a fost folosita in Europa la sfarsitul razboiului, probabil pe o barca comerciala si gasita in 1980, potrivit BBC.

Ancora cu svasticaFoto: youtube.com

Un militant, care inlatura graffitiurile urate din jurul Montrealului, sustine ca a incercat sa picteze peste zvastici, dar primarul l-a oprit si l-a scos cu politia din parc, argumentand ca ancora este o parte a istoriei locale.

Primarul a revenit ulterior cu o declaratie sustinand ca localitatea pe care o conduce "nu sustine nazismul... ca are o comunitate frumoasa si un spirit familial si creeaza evenimente care ii aduna pe oameni". Totusi, pentru a evita orice confuzie pe viitor, primarul s-a angajat sa puna o placuta cu explicatii suplimentare referitoare la ancora si la simbolurile care o imbodobesc.