Aproape 200 de pasageri si membri ai echipajului de pe o nava de croaziera care naviga pe Dunare, in Austria, au fost evacuati, dupa ce a izbucnit un incendiu, relateaza Reuters.

Pasagerii, care se aflau intr-o calatorie cu nava de linie A-Rosa de la Linz la Budapesta, au fost transferati pe o nava din apropiere, dupa ce incendiul a izbucnit in apropiere de satul Schoenbuehel-Aggsbach din Austria Inferioara, a spus purtatorul de cuvant al unei brigazi de pompieri.

Nimeni nu a fost ranit.

Douasprezece autospeciale si mai multe vapoare au intervenit impotriva incendiului. 150 de pompieri au luptat mai bine de doua ore pentru a controla flacarile.

Cinci membri ai echipajului navei, care au incercat sa stinga focul, au ajuns la spital pentru a fi tratato pentru intoxicatie cu fum, a declarat un purtator de cuvant al Crucii Rosii.

Desi cauza izbucnirii incendiului este inca neclar, se pare ca incendiul a izbucnit langa o sala de gimnastica si fitness de la bordul vasului, a spus purtatorul de cuvant al brigazii de pompieri.

O purtatoare de cuvant a operatorului de turism a declarat ca nu are informatii cu privire la nationalitatile pasagerilor, dar a confirmat ca toti au fost sanatosi.