Guvernul suedez, nemultumit de declaratiile presedintelui american Donald Trump, care a legat imigratia de o presupusa intensificare a violentelor in tara scandinava, a publicat vineri datele oficiale privind migrantii si terorismul, pentru a combate informatiile "simpliste" sau "eronate", relateaza AFP.

Criticat pentru politica sa generoasa de primire a migrantilor (244.000 in 2014 si 2015), Guvernul suedez, de stanga, a amintit ca unica tentativa de terorism de pe teritoriul sau a avut loc in decembrie 2010, scrie news.ro

"Nu a facut victime, cu exceptia atacatorului" care s-a aruncat in aer in centrul Stockholmului, a subliniat Ministerul de Externe suedez.

De asemenea, autoritatile au negat si ca Suedia ar inregistra "o crestere importanta a violentei armate", asa cum a sugerat postul conservator de televiziune Fox.

Presedintele Trump a reusit sa starneasca confuzie in weekend, atunci cand a vorbit despre un atentat terorist inexistent din Suedia, explicand ulterior ca si-a luat informatiile dintr-o emisiune difuzata de catre Fox News.

Insa, respectivul documentar nu vorbea despre un atentat terorist, ci mai degraba despre "cresterea incredibila a infractionalitatii" din Suedia. Ulterior, doi dintre politistii intervievati in material au spus ca declaratiile lor au fost scoase din context si rastalmacite.