Un total de 4.014 de persoane au fost "puse la adapost" in primele doua zile ale operatiunii de evacuare a "Junglei" de la Calais, a anuntat marti Ministerul francez de Interne, relateaza AFP, citata de News.ro.

In cea a de doua zi a operatiunilor, 1.636 de persoane au parasit tabara, si anume 1.264 de adulti, "la bordul a 33 de autobuze, catre 55 de centre de primire si orientare (CAO) din noua regiuni", si 372 de minori, trimisi in Centrul de primire provizorie (CAP) instalat in tabara, in asteptarea unor instructiuni in dosarele lor, a precizat ministerul intr-un comunicat.

In total "3.242 de persoane majore au fost primite in CAo, iar 772 de minori au ajuns in CAP", rezuma ministerul. "Aproape 1.000 de minori izolati se afla, de-acum in securitate", adauga el, precizand ca "217 minori prezenti la Calais, ale caror legaturi de familie in Marea Britanie au putut sa fie stabilite, au ajuns in Regatul Unit incepand de la 17 octombrie".

Desfiintarea acestei vaste tabere ilegale, considerata cea mai mare din Franta, a continuat marti cu demolarea primelor cabane si adaposturi in partea parasita de migranti.