Un activist civic din Republica Moldova, Andrei Donica, cunoscut pentru metodele excentrice prin care-si manifesta nemultumirea fata de autoritati, a aruncat vineri o galeata cu lapte pe ministrul moldovean al Finantelor Octavian Armasu, relateaza News.ro citand Deschide.md.

Ministrul Finantelor din Moldova, stropit cu lapteFoto: Captura YouTube

Incidentul a avut loc pe strada Puskin, la intersectia cu bulevardul Stefan cel Mare, unde Donica a instalat doua rulote in semn de protest fata de Guvern.

Seful Inspectoratului moldovean General de Politie Alexandru Panzari a declarat pentru Deschide.md ca politia s-a aflat la fata locului si ancheteaza cazul.

Fortele de ordine au deschis o ancheta penala, pentru "huliganism", potrivit portalului.

Donica l-a acuzat pe ministrul Finantelor de "ilegalitati fiscale" si a aratat in mod ostentativ ca a cumparat un pachet de lapte de la JCL, dar nu a primit bon fiscal pentru el.

Activistul il acuza pe ministru ca ar fi fost directorul firmei.

Protestatarul l-a mai acuzat pe membrul Guvernului de la Chisinau ca a transformat "miliardul furat" in datorie de stat.

Ministrul i-a replicat ca nimeni nu le-a cerut moldovenilor vreun leu si i-a spus lui Donica ca e "magar".

De asemenea, Armasu i-a spus protestatarului ca el nu detine "vagonete de care isi permite Donica" si a aratat rulotele protestatarului.

Deschide.md comenteaza ca, potrivit unei inregistrari video, Donica si-a premeditat gestul si argumenteaza acest lucru evocand prezenta la fata locului a activistului Oleg Brega, cu o camera video, pentru a inregistra ceea ce s-a intamplat.