Cetateanul canadian Robert Hall, ce era tinut ostatic de catre militanti ai grupului Abu Sayyaf, care are legaturi cu retelele teroriste Stat Islamic si Al-Qaida, a fost ucis luni, dupa ce termenul de plata a rascumpararii pentru eliberarea sa a expirat, relateaza BBC News online, citat de Mediafax.

Prim-ministrul canadian, Justin Trudeau, a declarat ca dupa toate probabilitatile Robert Hall a fost ucis de militantii ce-l tineau captiv. Acesta fusese rapit in luna septembrie 2015 impreuna cu alti trei cetateni din Canada, Filipine si Norvegia de langa un debarcader din apropierea orasului Davao.

Gruparea terorista Abu Sayyaf ceruse o rascumparare de cateva milioane de dolari. Guvernele statelor Filipine si Canada se opun rascumpararilor ostaticilor. Filipine a lansat, in schimb, operatiuni militare impotriva grupului radical.

Abu Sayyaf este un grup de militanti islamisti, cunoscut ca fiind violent, ce-si are originea in insurgenta separatista din sudul insulei Filipine. Gruparea are legaturi cu retelele teroriste Stat Islamic si Al-Qaida.