Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a calificat joi drept "stupide" si "imorale" recentele afirmatii ale ministrului suedez al afacerilor externe Margot Wallstrom in legatura cu moartea unor palestinieni ucisi de fortele israeliene, potrivit Agerpres.

Dna Wallstrom a cerut marti anchete "aprofundate" asupra circumstantelor mortii palestinienilor ucisi in ultimele luni de catre fortele israeliene, intr-un context de violente reinnoite, aminteste AFP.

"Cred ca ceea ce a spus ministrul suedez de externe este scandalos, cred ca este imoral, este nedrept si pur si simplu gresit", a declarat Netanyahu presei la Ierusalim.

"Acest lucru este scandalos, este imoral si este stupid", a insistat el, dar fara a relua la randul sau acuzatiile de antisemitism impotriva dnei Wallstrom lansate in Israel.

"Intr-o alta zi la Paris, un terorist ce agita un cutit a fost impuscat mortal, a fost aceasta o executie extrajudiciara?", s-a intrebat Netanyahu.

Netanyahu a vorbit mai pe larg despre relatiile in prezent delicate cu Uniunea Europeana.

Premierul israelian a facut distinctia intre relatiile dintre Israel si majoritatea tarilor europene luate individual, cu care el considera ca cooperarea se dezvolta, si cu Uniunea Europeana ca organizatie multinationala, a carei "birocratie" a denuntat-o, precum si decizia recenta - o "absurditate" - de a eticheta produsele israeliene provenind din teritoriile ocupate.

"Noi trebuie sa procedam la o resetare la zero a relatiilor noastre cu Uniunea Europeana", a spus el.

Ministrul suedez al Afacerilor Externe, Margot Wallstrom, nu mai are voie sa intre in Israel, dupa ce a cerut anchete "aprofundate" legate de circumstantele in care au fost ucisi in ultimele luni palestinieni care au atacat fortele de ordine, scrie AFP.