Partidul Rusia Unita. se indreapta catre o victorie covarsitoare , la alegerile legislative de duminica. Formatiunea presedintelui Putin a obtinut 63 la suta din voturi, potrivit ultimelor date oficiale partiale date publicitatii dupa numararea a 80 la suta dintre buletinele de vot.

In multe regiuni “Rusia Unita” a intrunit insa aproape suta la suta, iar aceste cifre “ sovietice” ridica multe semen de intrebare in privinta corectitudini scrutinului.

Agentia France Pressed a exempul capitalei cecene, Grozniy unde partidul lui Putin a r fi obtinut 99% dintre optiunile alegatorilor. Partidul Comunist, singurul care a mai fost votat, a intrunit doar 1 procent. De altfel in Caucazul de Nord, cifrele depasesc 98% pentru “Rusia Unita”.

La capatul opus: Leningrad-ul, orasul natal al lui Vladimir Putin, unde “Rusia Unita” a luat doar 50 de procente. Si la Moscova, formatiunea lui Putin se afla sub media nationala.

Doar trei formatiuni ar urma sa mai intre in Legislativul de la Moscova: Comunistii, ultranationalistii lui Jirinovski, si "Rusia Dreapta", condusa de actualul presedinte al Camerei superioare a Parlamentului.

Organizatiile neguvernamentale au semnalat nereguli si fraude caracterizate drept grosolane, iar Partidul Comunist a anuntat ca va contesta scrutinul.

"Noi nu credem în aceste cifre date publicitaţii de Comisia Electoral Centrala şi vom proceda la o numarare paralela", a declarat liderul Partidului Comunist.

Autoritatea electorala sustine insa ca nu au fost inregistrate fraude majore.