Ungaria ar putea lua in considerare optiunea unui "coridor" pentru ca migrantii sa poata trece pe teritoriul sau, din Croatia, cu trenul sau autobuzul, daca Austria si Germania vor un astfel de culoar si isi asuma intreaga responsabilitate, a declarat joi seful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, potrivit Reuters.

Janos Lazar a afirmat ca principalul obiectiv al guvernului ungar a fost protejarea granitelor tarii. Gardul construit de-a lungul frontierelor Ungariei cu Serbia si Croatia si inasprirea legislatiei au servit acestui obiectiv, a aratat el.

Insa, daca acestea nu sunt acceptate de Uniunea Europeana, atunci trebuie gasite noi metode, iar Slovenia si Austria au folosit ambele solutia unui culoar, a mai spus el.

"Daca Austria si Germania vor acest lucru si isi asuma responsabilitatea pentru asta impreuna cu alte state membre UE, guvernul ungar va lua in considerare... posibilitatea de a crea conditii pentru migrantii care vin din Croatia la granita cu Ungaria... de a se deplasa in circumstante reglementate", a sustinut Janos Lazar.