In incercarea de a populariza imaginea lui Lenin, o organizatie de tineret a Partidului Comunist rus face apel la utilizatorii retelelor de socializare sa isi faca fotografii cu statuile fostului lider sovietic, pe care sa le posteze insotite de hashtagul "#LeninLives", transmite The Guardian. Organizatorii proiectului sustin ca acesta este "un mod ieftin si eficient de popularizare a imaginii liderului proletariatului mondial in randul tinerilor".

Good Bye LeninFoto: Captura YouTube

Intr-un apel transmis liderului Partidului Comunist, Gennady Zyuganov, Liga Tinerilor Comunisti Leninisti ai Federatiei Ruse (Komsomal) din republica nordica Komi a subliniat faptul ca o astfel de competitie ar pune in evidenta statuile lui Lenin de pe teritoriul Rusiei si i-ar populariza imaginea.

Printre premiile competitiei lansate la inceputul lunii august pe platforma rusa de social media VKontakte se numara tablete pe care au fost incarcate operele complete ale lui Lenin (45 de volume).

Gennady Zyuganov a declarat pentru site-ul rus Izvestia ca aplauda initiativa: "Cu siguranta o vom sustine. Cred ca Vladimir Ilici Lenin va fi recunoscator".