Doi turisti francezi au decedat in desertul din New Mexico, din Statele Unite, din cauza temperaturilor apropiate de 40 de grade Celsius. Fiul cuplului, in varsta de 9 ani, a supravietuit, probabil datorita rezervelor de apa pe care i le-au dat parintii lui, a anuntat politia americana, potrivit AFP.

David Steiner, in varsta de 42 de ani, si Ornella Steiner, in varsta de 51 de ani, locuitori din orasul Bourgogne (in apropiere de Reims), au plecat in drumetie cu fiul lor, marti dupa-amiaza, in parcul national White Sands, in sud-vestul SUA, si au fost gasiti morti, din primele date, se pare ca din cauza caldurii, a declarat un anchetator din comitatul Otero, David Hunter.

"Au subestimat conditiile", a declarat Hunter pentru AFP. Temperaturile au atins marti in jur de 38 de grade Celsius in acea zona.

Avand in vedere ca moartea in conditiineclare, autoritatile au efectuat o autopsie insa ezultatele nu sunt inca disponibile.

In timpul unei patrulari de rutina, rangerii parcului au gasit mai intai corpul mamei. Uitandu-se prin fotografiile din memoria aparatului foto, ei au ajuns la concluzia ca inainte sa moara femeia se afla in compania altor doua persoane, a precizat politistul.

Autoritatile au mers pe urmele ei si l-au gasit mort pe sotul victimei, iar in apropiere un baiat de noua ani. Copilul era deshidratat, dar constient, si a fost dus la spital.

Se crede ca parintii au contribuit la supravietuirea fiului lor, oferindu-i de doua ori mai multa apa de baut, a aratat Benny House, seriful comitatului in care se gaseste parcul renumit pentru intinderi sale acoperite cu dune de nisip alb, fara umbra sau surse de apa.

Baiatul le-a spus autoritatilor ca, in timpul excursiei facute pe jos, "tatal si mama au luat o inghititura de apa in timp ce i-au dat copilului doua inghitituri. Poate de aceea el a supravietuit, pentru ca este mai mic si probabil ca a baut mai multa apa decat ei", a declarat seriful pentru ziarul local Alamogordo Daily News.

Doua sticle goale de o jumatate de litru fiecare au fost gasite in apropierea victimelor. Copilul le-a spus aentilor ca sticleleerau pline la plecarea in drumetie.