Reteaua de televiziune publica iraniana Al Alam a anuntat ca hackerii au atacat contul sau de Twitter si au postat un mesaj fals potrivit caruia un lider rebel yemeni, aliat al Iranului, ar fi fost ucis, informeaza Reuters.

Al Alam a transmis informatii despre criza din Yemen inca de cand Arabia Saudita si aliatii arabi au lansat atacuri aeriene impotriva miscarii siite houthi.

Atacurile aeriene au tensionat relatiile intre Iranul musulman siit si Arabia Saudita sunita, care concureaza pentru influenta in regiunea zguduita de razboaie sectariene.

Stirea falsa despre moartea liderului rebel Houthu Abdel Malek al-Houthi a fost postata de Twitter sambata, pe un cont al televizunii Al Alam, iar in postari ulterioare au fost transmise informatiile de contact pentru mai multi corespondenti din regiune ai postului TV.

Canalul de YouTube al Al Alam pare sa fi fost de asemenea atacat de hackeri, acestia postand un video cu un cantec care il lauda pe regele saudit Salman bin Abdulaziz, pe fundal aparand un steag saudit.

Guvernele arabe aliate SUA au urmarit cu ingrijorarea cresterea influentei Iranului dupa invazia americana din 2003 din Irak si ascensiunea in regiune a gruparilor armate sustinute de Iran.