Un angajat sudanez al ONU, contaminat cu Ebola in Liberia si internat joi la Leipzig, au anuntat oficialii spitalului, potrivit AFP. "Pacientul bolnav de Ebola a murit in cursul noptii la clinica Saint Georges din Leipzig. In ciuda ingrijirii medicale intense si a eforturilor personalului medical, angajatul ONU, in varsta de 56 de ani, a murit din cauza bolii infectioase", se arata intr-un comunicat al spitalului.

Barbatul este una dintre cele trei persoane infectate cu Ebola din Germania. Primul pacient a fost diagnosticat pe data de 4 octombrie, un expert senegalez de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, care s-a vindecat si a parasit spitalul din Hamburg.

Un alt pacient, medic ugandez pentru o organizatie umanitara italiana, este ingrijit de pe 3 octombrie la un spital din Frankfurt.

Consiliul de Securitate al ONU s-a intalnit marti la New York pentru a discuta problema raspandirii virusului Ebola, care a cauzat moartea a peste 4000 de persoane. Presedintele american Barack Obama si secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, au cerut comunitatii internationale sa isi intensifice eforturile de solutionare a epidemiei.